vijest

0

Dinamo, čemu crveno-plavi šalovi?

07.02.2019 11:47 | Germanijak/N.R.

Crveno-plava kulisa dočekat će Viktoriju.

Veličina slova A A A

Dok se udruga članova Dinama „Dinamo to smo mi“ za povijesno proljeće priprema organiziranjem Dinamove izložbe, filma i tribine, a sve će kulminirati velikim koncertom Dinamovo proljeće, 23. veljače u Domu sportova, uprava kluba se za uzvratnu utakmicu priprema dijeljenjem besplatnih crveno-plavih šalova s obilježjima i imenima oba kluba.

Na stranu nova umotvorina klupske marketinške službe koja navijačima ponovno dijeli poklone kako bi ih motivirala na kupnju ulaznice i dolazak na stadion i time nastavlja odgajati Dinamove navijače da na utakmice voljenog kluba dolaze jedino ako dobiju nešto za uzvrat (besplatnu kartu, besplatni šal, besplatnu kapu, milijun kuna…), a samim time degradiraju svoj proizvod. Jer, kada će se igrati Liga prvaka, kada će cijene ulaznica biti malo skuplje, naučeni na poklone Dinamovi navijači će glasno protestirati: „kako sada odjednom takve cijene" i "zašto sada nema poklona"...

Na stranu što se takvi „limited edition“ šalovi rade za posebne prigode i često koštaju i više od običnih šalova, jer navijačima koji ih kupuju ostaje sjećanje na posebnu utakmicu, glavno pitanje koje se u ovoj priči postavlja je:

Zašto uprava kluba Dinamovim navijačima poklanja šalove koji su u bojama Dinamovog suparnika?

Viktoria Plzen je crveno-plava. Dinamovi navijači će na utakmicama mahati crveno-plavim šalovima. To je kao da Inter gostuje na Stamofrd Bridgeu, a Chelsea odluči pokloniti svojim navijačima plavo-crne šalove. Evo vam lijepe uspomene na ovu utakmicu, dođite svi s njima na stadion, mašite njima, dižite ih u zrak, napravite lijepu koreografiju.

No, dobro, bilo je i gorih marketinških poteza posljednjih godina. I to nije samo kritika GNK Dinamu, već svim (pogotovo zagrebačkim) klubovima koji dijele ulaznice i "pogodnosti" za dolazak na njihov proizvod.

Ulaznice za utakmicu protiv Plzena su u prodaji od danas, a od ranog jutra pred Maksimirom je dugački red. Stadion će 21. veljače sigurno biti pun, tribine će biti crveno-plave…

Piše: Niko Rukavina

(Foto: GNK Dinamo/Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka