vijest

0

Dijete Dinama i Kamen Ingrada nakon 12 godina Švicarske odlazi u Kinu

14.02.2020 15:47 | Germanijak/I.A.S.

Iako je iza njega uspješna karijera, nikada nije imao čast obući dres Vatrenih

Veličina slova A A A

Marko Bašić novi je igrač kineskog drugoligaša Taizhou Yuande.

Ovaj 31-godišnjak karijeru je započeo u omladinskom pogonu Dinama, ali nakon što se nije uspio nametnuti još kao junior odlazi u Kamen Ingrad.

Od 2005. do 2008. godine brani boje kluba iz Velike nakon čega odlazi u svoju „drugu domovinu“ Švicarsku.

Njegov prvi klub u zemlji u kojoj se zadržao dugih 12 godina bio je Lugano, a u njemu je bio od ljeta 2008. do ljeta 2015. godine.

Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo pa ga je za pola milijuna eura kupio švicarski velikan Grasshoppers, a tamo se zadržao narednih pet godina.

Prošle godine Grasshopers je ispao u drugi rang švicarskog nogometa, a u ovom se trenutku nalaze na trećem mjestu s time da im vodeći Lausanne bježi poprilično velikih 12 bodova.

U ovoj sezoni ovaj polivalentni veznjak koji po potrebi može odigrati i na mjestu stopera skupio je 15 nastupa, a pritom je zabio dva pogotka.

Bašić je imao „gospodski“ dogovor s klubom da mu u slučaju neke dobre ponude neće raditi probleme pa tako u Kinu odlazi bez ikakve odštete.

Dodajemo za kraj kako je njegova tržišna vrijednost 600 tisuća eura, a sa svojim novim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja.

(Foto: Grasshopper)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka