vijest

0

Darko Miličić se vraća košarci

17.09.2019 15:26 | Germanijak

Nekadašnji as se, nakon vremena posvećenog drugim strastima, vraća svojoj prvoj ljubavi.

Veličina slova A A A

Bivši srpski košarkaš Darko Miličić vraća se košarci nakon sedam godina.

Legendarni antijunak NBA drafta 2003., u koji se ‘’prošvercao’’ kraj Lebrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea, zaigrat će za ekipu ‘’I come to play’’ u drugoj regionalnoj ligi Srbije.

S njim će zaigrati i bivši centar berlinske Albe Jovo Stanojević, Branko Cvetković, Dragan Ćeranić, kao i basketaški superstar Dušan Domović Bulut.

Bolje upućeni u zbivanja u Novom Sadu znaju da navedeni košarkaši već neko vrijeme zajedno igraju ‘’pet na pet’’, a izgleda da su spremni za povratak u dvoranu.

"Drago mi je što ćemo moći pomoći da stasanju mladih i što akcija ima prije svega humanitarni karakter. Naravno, potrudit ćemo se svi da napravimo i natjecateljski rezultat. Polako…".

Miličić je, nakon što je u mlađim danima doninirao u dresu Hemofarma, izabran kao drugi izbor jednog od najjačih draftova ikada, no nikada nije dosegao razinu igre koja se od njega očekivala. Nostalgija za Srbijom i dragim ljudima, drukčije posloženi prioriteti u karijeri, kao i neprimjerena komunikacija u nekim prilikama, stajali su ga zapaženijeg uspjeha u najjačoj ligi svijeta.

Nakon kraja karijere posvetio se nekim drugim aktivnostima, poput kickboxinga, ribolova i uzgoja jabuka. Popularan je među ljubteljima košarke radi svog buntovničkog stava i prisnusti s običnim pukom, ali i nepopularan u predjelima zapadno od Drine i Dunava radi nacionalističkih stavova.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka