vijest

0

Dana White potvrdio: Poznato je protiv koga će se i kada boriti Khabib

31.10.2019 09:12 | Germanijak/I.A.S.

Što će na sve reći Conor McGregor?

Veličina slova A A A

Predsjednik UFC-a Dana White jučer je potvrdio kako je poznato ime borca koji će prvi stati nasuprot Khabiba Nurmagomedova, aktualnog prvaka lake kategorije i drugog borca na „pound for pound“ ljestvici ispred kojeg se nalazi samo Jon Bones Jones.

Khabib je osvojio privremeni pojas u travnju 2018. kada je u pet rundi jednoglasnom odlukom sudaca slavio nad Al Iaquintom (koji je bio zamjena za Tonyja Fergusona), da bi u listopadu iste godine ugušio svojeg najvećeg suparnika Conora Mcgregora nakon čega smo vidjeli neviđene scene u oktagonu i van njega. Khabib je preskočio kavez, krenuo je u obračun sa ljudima iz Conorovog tima, a radi svih tih ne baš lijepih scena za promociju sporta Rus je narednih šest mjeseci bio suspendiran od strane atletske komisije.

Nakon tih nemilih scena prije više od godinu dana Khabib je odradio svega jednu jedninu borbu, a ona se dogodila prije dva mjeseca kada je slavio u okršaju protiv neugodnog Dustina Poiriera Abu Dhabiju. Iako je Poirier vrhunski borac, svima je jasno kako je Tony Ferguson osoba koju Khabib jednostavno mora pobijediti kako više nitko ne bi sumnjao u vjerodostojnost njegove titule, ako takvi još uvijek postoje.

Predsjednik UFC-a kratko se osvrnuo na dvije teme, prvo na nadolazeću borbu između Diaza i Masvidala, da bi nakon toga rekao i šta misli o Khabibu i njegovoj budućnosti:

"Nisam nikada pomislio da će meč biti otkazan ili nešto tako. Iza kulisa se često susrećemo s mnogim takvim stvarima u tjednu eventa. Činimo to jako dugo. I sada se događaju razne stvari za koje javnost ne zna. Nate Diaz je odlučio to podijeliti s javnosti. Uvijek postoje stvari s kojima se moramo nositi. I zato smo jedni od najboljih koji se bave ovakvim poslom. Bitno je da svaki put riješimo problem i osiguramo da se meč na kraju i dogodi", rekao je predsjednik UFC-a, pa nastavio:

"Dogovaramo taj dvoboj, to je očito sljedeći meč za Khabiba. Samo ga trebamo dogovoriti do kraja. Početak 2020. godine bi se trebao dogoditi", zaključio je White.

 (foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka