vijest

0

Dalić potvrdio: Rakitić preskače Omiš i Wales

29.05.2019 17:57 | Germanijak

Hrvatski reprezentativac ima problema sa zadnjom ložom, a do kraja tjedna će odlučiti što će s njim.

Veličina slova A A A

 

 

 

 

 

 

 

Hrvatska reprezentacija vratila se u Split prvi put nakon incidenta sa svastikom na travnjaku Poljuda. U petak će u Omišu odraditi trening, a zatim gostovati na proslavi stogodišnjice tamošnjeg kluba koja će se igrati 31. svibnja u 15 sati.

Bus s reprezentativcima stigao je u 17 sati, a ispred hotela dočekalo ih je policijsko osiguranje. Jutros je policija pregledala stadion Anđelko Marušić Ferata i to će biti generalna proba za povratak reprezentacije u Split. Akciju vode šef HNS-a Marijan Kustić i izbornik Dalić.

''U razgovoru smo donijeli odluku da neće biti na ovoj akciji. Ivan Rakitić ima problema sa zadnjom ložom, preskočit će ovu akciju, neće igrati protiv Omiša i Walesa, a do kraja dana ćemo vidjeti s ostalima kakvo je stanje", kaže Dalić

"Vjerujem u one koji će biti tu, a to su Kovačić, Pašalić, Vlašić… Kog nema, bez njega se može,“ rekao je pa nastavio:

"Nakon Mađara nemamo puno izbora, izgubili smo tri boda, a i dolaze nam u nezgodno vrijeme. Muči me i tremin u 15 sati. Sjetimo se samo Senegala u Osijeku prošle godine, bit će jako, jako neugodno ako bude vruće. Imamo kvalitetniju momčad, a Wales ima svojih problema. Ramsey ne igra, no ne bih htio puno govoriti o njima; dobili su Slovačku, opasni su u kontri. Puno toga se mijenja u odnosu na Svjetsko prvenstvo, naš stil igre, tamo smo bili u drugačijoj postavi, sad smo favoriti svugdje. Imamo taj posjed lopte i moramo se paziti u kontrama, na tome će nam biti fokus. Nezgodan je i Gareth Bale, Daniel James, imaju par nezgodnih igrača.“

Najveći problem u zadnje vrijeme su prekidi…

"Prekidi su nam problem koji se vuče već duže vrijeme, prekid i defanzivan skok. Primili smo 14 golova iz njih, moramo to poboljšati, no to nije samo rad, to je jedna odgovornost i disciplina u skoku i treba se popraviti. Nimalo nismo dobri u tome, znamo da Wales uz kontre imao i opasne prekide. Tu smo sedam dana, pa ćemo u to vrijeme pokušati ispraviti te stvari."

"Motivacija nije problem. Mislim da motivacije nikad ne treba kad igraš za Hrvatsku, svoju reprezentaciju i državu. Ne ide uvijek kako bih htjeli, ali motivacija nije upitna."

Ovaj termin je jako neugodan jer su igrači umorni nakon sezone u klubovima.

"Rekao sam da je to moj posao i zadatak, napraviti sve što je moguće da osposobim ekipu. Treba više razgovarati, nismi zaboravili igrati nogomet, nije panika. Tu smo osam dana, neki igrači nisu u pravom stanju, ali što je tu je. Nikad nisam bio negativan i pesimist, vjerujem u momčad, u one koji će igrati i biti najspremniji. Neće biti lako, ali moramo biti hrabri, onda će doći sreća, rezultat, podrška i ako Bog da tri boda. Tri boda su najvažnija, stil i ljepota sada nisu bitni", rekao je.

Hoće li i kad Hrvatska zaigrati u Splitu?

"Znam da navijači iz Dalmacije i Hercegovine jedva čekaju da reprezentacija zaigra u Splitu, ali odluku o tome donijet će netko drugi", zaključio je Dalić.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka