vijest

0

Curry: Warriorse je teže čuvati bez Duranta

16.05.2019 19:18 | Germanijak/V.R.

Aktualni dvostruki prvaci njeguju dva, jednako dobra modela igre.

Veličina slova A A A

Golden State Warriorsi poveli su 1:0 u seriji finala Istoka protiv Portland Trail Blazersa prilično lako i bez najboljeg strijelca, Kevina Duranta. Portland nije imao dogovor na protok brze napade, protok lopte i precizne šuteve Warriorsa izvana te su lako odnijeli pobjedu 116:94.

Potvrđeno je da Kevin Durant propušta i drugu utakmicu, a povodom njegove ozljede aktualizirane su mnoge polemike oko stila, ali i kvalitete igre Warriorsa sa Kevinom Durantom u rosteru i bez njega.

I dok malo tko može argumentirano ustvrditi da su lošiji s njim, jedna stvar je sigurna – brži su. Igraju više momčadsku košarku. Protok lopte je veći.

“Mislim da su bez Duranta teži za čuvanje. Brže se lopta kreće kad njega nema. Svakako nisu bolja ekipa, ali je teže braniti njihove napade”, izjavio je Seth Curry, koji je to na svojoj koži osjetio u prvoj utakmici u Oaklandu.

“Igraju drukčiju košarku kad su Steph i Klay neprikosnovene prve opcije u napadu, a protiv takvih Warriorsa nismo igrali već neko vrijeme.”, zvučao je pomalo apologetski mlađi sin Dela i Sonye Curry.

 

 

 

A možda je time i indirektno htio nahvaliti brata Stepha, jer kad Duranta nema na terenu, zna se tko je neprikosnoveni broj jedan u žutom dresu.

U deset utakmica doigravanja s Durantom Warriorsi imaju prosječno 300.3 dodavanja po utakmici, dok u dvije bez njega su na 332. Značajna razlika, moglo bi se reći.

 
 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka