vijest

0

Cook u poluvremenu utakmice sa Zadrom na društvenim mrežama na nekorektan način izrazio nezadovoljstvo

16.05.2019 18:00 | Germanijak

Dopuštaju li si američki igrači nekad previše?

Veličina slova A A A

Zadar je jučer iznenađujuće uzeo pobjedu 84:78 u Zagrebu protiv Cedevite, te izravnao polufinalnu seriju nacionalne Premijer lige u košarci na 2:2. Kako je Zadar bio prvoplasirani regularnog dijela, a Cedevita tek četvrta (najviše iz razloga jer je prva momčad igrala ABA ligu a priključila se Premijer ligi tek dva kola prije kraja), ima prednost domaćeg terena u seriji te će se majstorica odigrati u Zadru, u dvorani Višnjik u subotu 18.5.

Herojske utakmice su odigrali domaća uzdanica Lovre Bašić i stari, svima poznati as Luka Žorić. Također, Zadrani su iskoristili nervozu u redovima Cedevite i nastojanja domaćih igrača, prije svega stranaca, da dovedu Cedevitu u rezultatski povoljniju situaciju nerezonskim tricama u ranim fazama napada. Međutim ti šutevi su najčešće završavali na obruču.

Kako prenosi portal Basketball.hr, jedan od stranih igrača, a riječ je o Elginu Cooku, imao je na poluvremenu prilično nekorektan istup na društvenim mrežama, u trenucima kad se njegova ekipa bori za pobjedu kojom bi ušla u finale državnog prvenstva.

Čak i neovisno o trenutku, malo je reći da je nekorektno pričati tako o klubu, državi, kontinentu gdje zarađuješ kruh. Američki igrači van SAD-a često imaju problema sa taštinom, disciplinom i osjećajem više vrijednosti, kao i osjećajem da nekom čine uslugu što su ti gdje jesu. A u pravilu se radi o pojedincima koji su u europskim klubovima uredno više plaćeni od domaćih igrača (često bez pokrića), te često dobivaju više popusta po pitanju pravila ponašanja.

Cook je ubrzo nakon objavljenog tweeta shvatio da se zaletio pa ga je obrisao, no ubuduće bi trebao voditi računa o tome da se to ne događa.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka