vijest

0

Cityju prijeti oduzimanje bodova i izbacivanje u četvrti rang

15.02.2020 08:43 | Germanijak

Građani su jučer izbačeni iz europskih natjecanja na dvije godine, a danas engleski mediji pišu kako bi se situacija za Građane mogla dodatno pogoršati.

Veličina slova A A A

Engleski prvak jučer je kažnjen izbacivanjem iz UEFA-inih natjecanja na dvije godine te s još 30.000.000 eura zbog „ozbiljnog kršenja odredbi“ financijskog fair playa, ali stručnjaci upozoravaju kako bi situacija mogla biti još gora, naime Manchester Cityju prijeti i oduzimanje bodova u Premier ligi te bi ih čak mogli izbaciti u League Two (četvrti rang natjecanja u Engleskoj).

UEFA-ina tijela otkrila su kako su Građani krivo prikazivali prihod od sponzorstva na računima prijavljenima u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Uz to što su rivali u borbi za Ligu prvaka, Spursi, Chelsea i Sheffield United dobili ogroman vjetar u leđa, presuda bi se mogla odraziti i na klupski premierligaški status. Razlog? Zato što je klub dužan dostaviti istinite informacije za dobivanje premierligaške licencije, a to su isti podaci koje je potrebno dostaviti UEFA-i za dobivanje licencije.

Visoko pozicionirani izvori otkrili su The Independentu da će ovaj postupak natjerati Premier ligu na akciju jer se njezin postupak licenciranja naslanja na UEFA-ine odredbe o FFP-u. Iste novine pišu kako su odbori Premier lige već raspravljali o mogućim kaznama za City, a izgleda kako je lako moguće da će im se oduzimati bodovi već ove sezone.

City je objavio kako će slučaj prebaciti svojim odvjetnicima i planiraju se žaliti na ovu odluku krovne europske nogometne organizacije, Independentovi izvori tvrde kako to neće biti moguće s bilo kakvom kaznom Premier lige zbog specifične situacije. Naime, nogometni savez promijenio je pravila i svaki klub koji se nađe u sličnoj situaciji, može odmah biti izbačen u League Two, odnosno četvrti rang natjecanja.

No, unatoč svemu tome, izbacivanje u niži rang ne čini se tako izgledno... Ali, moguće je.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka