vijest

0

Cibona najavila novu sezonu, zatražene su odgode utakmica zbog virusa COVID-19

16.09.2020 15:40 | Germanijak/I.M.

Nova sezona donosi brojne izazove.

Veličina slova A A A

U prostorijama Cibone održala se konferencija za medije povodom najave nove sezone. U prijelaznom roku koji je iza nas, 'cibosi' su složili mladu i perspektivnu ekipu. Prvi put je ispred novinara u ulozi sportskog direktora stao donedavni kapetan Marin Rozić.

Cibona je za sljedećih nekoliko utakmica tražila odgodu od HKS-a na temelju medicinske dokumentacije. Naime, neki igrači još uvijek nisu dobili negativan nalaz na COVID-19, a po preporuci medicinske službe još uvijek nisu počeli trenirati punim intenzitetom.

„U situaciji smo koja nosi jednu neizvjesnost i nove izazove. Nažalost je baš nas pogodilo da u nekim stvarima ‘probijamo led’, a tu mislim na ovu situaciju s COVID-om. Svi se trudimo, imamo dobre savjetnike, srećom imamo koga pitati i nadam se da ćemo se na najzdraviji mogući način vratiti na parket s onim što najbolje znamo raditi. Drago mi je što imamo pojačanje na mjestu sportskog direktora, da je Marin tu nekakvim prirodnim putem sjeo u tu ‘užarenu’ stolicu. Donijet će nam sigurno jednu širinu i snagu, on je u klubu proveo jako puno, prošao toliko igrača i trenera, tako da će nam njegove veze i poznanstva pomoći kod dovođenja igrača“, rekao je Domagoj Čavlović, direktor kluba.

Kao što je Čavlović rekao, s parketa se povukao Marin Rozić, ali ostaje u klubu kao sportski direktor.

„Ja sam zadnje dvije sezone bio uključen u procese koji su se događali u klubu tako da mi ovo nije u potpunosti nova funkcija. Ipak, jedan novi početak. Navikavam se i nadam se da će sve biti u redu. Već dugo sam tu, poznajemo se svi tako da vjerujem da će sve to dobro izgledati. Otkad je došao trener Velić postoji ta ideja da od Cibone stvorimo zdravu sredinu gdje će svaki mladi igrač, pa i oni koji nisu više tako mladi, težiti ka tome da dođu tu. Prijelazni rok nam je dao naznaku da smo napravili jedan veliki posao. Doveli smo 2 igrača koji su bili ‘vruća roba’ na tržištu i koji su mogli birati destinacije u Hrvatskoj i šire. Međutim, njihov je prvi izbor bio Cibona i zadovoljan sam i ponosan zbog te činjenice, a siguran i svi mi ovdje zajedn“, rekao je Rozić.

Trener Ivan Velić osvrnuo se na ciljeve u nadolazećoj sezoni.

„Što se tiče ciljeva, mislim da je možda glupo pričati o nekim rezultatskim ciljevima za ovu sezonu s obzirom na sve što se događa. Mi smo sretni sa svakim odrađenim treningom, svakim danom što smo skupa i rekao sam i igračima da nam je najbitnije da smo zdravi, da dobro treniramo i da svaki dan iskoristimo za dobar trening i to je u ovom trenutku najvažnije. Ako ne bude zdravstvenih problema i sezona krene normalno, vjerujem da ćemo rasti kao tim i sigurno biti u borbi za osvajanje domaćih trofeja, a što se tiče ABA lige mladi igrači će steći dodatno iskustvo i kroz godinu, dvije ili tri, imati značajnu ulogu u ABA ligi. Najvažnije je da smo zdravi, da dobro treniramo i da iskoristimo svaki dan za napredak.“

Koliko ste oprezno trebali krenuti u treninge nakon izlaska iz samoizolacije i jeste li sad u maksimalnom treningu?

„Mi smo namjeravali krenuti jako s treninzima, no medicinska služba nam je sugerirala drugačije tako da smo ušli u trenažni proces maksimalno oprezno. Još uvijek se rade testiranja i liječnički pregledi. Ništa se ne prepušta slučaju i za te stvari je zadužena naša liječnička služba u suradnji s fizioterapeutima i našim predsjednikom Bušićem. Uopće ne želimo ući u maksimalan ritam dok se ne stvore uvjeti za to“, rekao je Velić.

Znači li to da i dalje radite na odgodi sljedeće dvije utakmice?

„Apsolutno da. Poslali smo kompletnu medicinsku dokumentaciju koja je išla prekjučer na HKS. Slat ćemo i dalje dokumentaciju koju budemo dobivali jer neki igrači još uvijek nisu dobili negativan nalaz na COVID-19. Ovim bi se putem zahvalio našim kolegama iz Zaboka i Zadra koji su nas podržali u toj odluci, pokazali su se kao pravi sportski prijatelji u ovoj situaciji. Zahvalio bi se i ljudima iz Saveza, Stojku i Joki Vrankoviću koji se trude da nađemo zajedničko rješenje“, dodao je Mladen Bušić, predsjednik kluba.

(foto: Goran Stanzl/Pixsell)

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka