vijest

0

Chelsea je dobio oštru kaznu od UEFA-e i zbog jednog Hrvata

12.04.2019 19:19 | Germanijak/I.G.

UEFA je bila nemilosrdna.

Veličina slova A A A

Ranije ove godine, točnije u veljači, UEFA je nemilosrdno kaznila nogometni klub Chelsea. Londonski klub je zaradio kaznu prema kojoj u dva naredna prijelazna roka neće smjeti kupovati igrače, a uprava Bluesa trenutno pokušava otegnuti proces žalbe kako bi se ta kazna odgodila za sljedeći zimski transfer period, a ne već na ovaj ljetni kada bi prema prvotnim planovima UEFA-e trebala započeti.

Englezi su kažnjeni jer su registrirali 29 maloljetnih igrača mimo pravila krovne europske nogometne organizacije, koja nalažu da klubovi ne smiju obećavati nikakve isplate maloljetnicima ili njihovim roditeljima. Upravo to je Chelsea napravio i sa jednim mladim hrvatskim nogometašem 2014. godine.

Kako doznaje Nacional.hr, tada mladi vratar NK Zagreba, Karlo Žiger, imao je tek 12 godina, a klub je obećao isplatiti njemu i njegovoj obitelji iznos od 808 tisuća funti, ne računajući još i dodatne bonuse, za prelazak na Stamford Bridge. 120 tisuća trebalo je prema tom ugovoru biti isplaćeno prije nego je Žiger napunio 16 godina, a golman mlade hrvatske reprezentacije potpisao je sedmogodišnji ugovor koji će mu isteći u lipnju 2021. godine.

Chelsea je tako poslovao i sa još 28 maloljetnih nogometaša zbog čega je u konačnici i kažnjen od UEFA-e, a proces žalbe još je u tijeku.

Treba spomenuti da mladom Žigeru ide jako dobro u Londonu, iako je bio posuđen petoligašu Suttonu u siječnju ove godine, pridružen je U-19 momčadi s kojom je izborio Final Four natjecanje Uefa Youth League, odnosno Lige prvaka za mlade. Za plasman mladih Bluesa u završnicu bio je najzaslužniji upravo Žiger koji je u raspucavanju obranio penale Bartola Franjića i Roka Baturine.

 

 

(Foto: Instagram/karloziger)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka