vijest

0

Červar: Glava je ta koja igra

11.01.2019 20:07 | Germanijak/I.M.

Veličina slova A A A

Sjajno otvaranje svjetskog prvenstva za Hrvatsku. Pao je Island 31:27, a nakon teško izborene pobjede, pred kamere je stao izbornik Lino Červar i podijelio svoje prve dojmove. 

"Znali smo da će biti teška utakmica i da samo mentalnom snagom možemo ovo dobiti. Puno puta smo gubili, ali igrači su ti koji su sve izvukli i moram ih čestitati. Stepančić se vrlo uspješno predstavio, pokazao je zašto je tu, ali svi su dali sve od sebe, od najmlađeg Šipića do najstarijih igrača."

No, izbornik je i dalje vrlo oprezan i stišava euforiju.

"Velika pobjeda, radi se ipak o borbi za Olimpijadu, ali moramo biti čvrsto na tlu, razmišljamo već o Japanu s kojim igramo u nedjelju. Ovo je pobjeda koja nam je pokazatelj kako dalje."

O igri Kauboja, Červar je dodao.

"Igrali smo dinamično i brzo, dali smo mnogo golova. Nismo otvorili s dobrom obranom, ali kada smo stisnuli zonu, mi smo stvarali prednost. Kod +4  u drugom poluvremenu smo se malo raspali, popustila je koncentracija, ali karakter Hrvatske je pobijedio. Glava je ta koja igra."

Kombinacija Cindrić - Duvnjak pokazala se dobitnom.

"Cindrić je, kao i Dule, dao sve od sebe, moram i mladog Šipića pohvaliti. Ali ne bih nikoga isticao, momčad je ta koja afirmira pojedince. Zahvaljujem se i publici, to je bio pravi doživljaj, vidio sam da je i Niko Kovač bio nervozan."

Za kraj se osvrnuo na podršku hrvatskih navijača, kojih je bilo između pet i šest tisuća.

"Navijači su bili fantasični, očekujem da nastave tako i da zajedno krenemo u nove pobjede. No, moramo biti skromni, dobili smo samopouzdanje, ali nema slavlja."

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka