vijest

0

Patriotsi i neuništivi duo (ponovno) ispisali povijest

04.02.2019 06:37 | Germanijak/N.R.

Na vrhu vječne ljestvice.

Veličina slova A A A

U Atlanti je sinoć odigran 53. Super Bowl, a naslov su osvojili New England Patriotsi svladavši Los Angeles Ramse u dvoboju sa svega 16 poena (13:3). Patriotsima je ovo bio šesti naslov te su se na vrhu vječne ljestvice izjednačili s Pittsburg Steelersima s time da su Patriotsi odigrali tri finala više, a svih šest naslova ostvarili su u Brady-Belichick eri.

Ovo je bio Super Bowl s najmanje poena ikada. Prva trećina završila je bez poena, na odmor su Patriotsi otišli s prednosti od samo 3:0, da bi toliko poena Ramsi zabili u trećoj trećini i u posljednju se ušlo s “nogometnih” 3:3.

Patriotsi su dvoboj prelomili u posljednjoj četvrtini kada su došli do jedinog touchdowna na utakmici. Brady (21/35, 262 yds, 0 TD, 1 ITD) je tako s 41. godinom postao najstariji quarterback koji je osvojio prsten i drugi najstariji uopće nakon kickera Indianapolisa Matta Stovera koji je 2007. imao 42 godine.

Brady je također postao igrač s najviše prstena u povijesti, a Patriotsi tek druga momčad koja je nastupila u tri uzastopna finala i osvojila dva naslova.

Najkorisnijim igračem finala proglašen je Julian Edelman wide receiver koji je na kraju osvojio 141 jardu iz 10 hvatanja. Na halftime showu nastupio je američki bend Maroon 5.

(Foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka