vijest

0

Boatengova životna škola: Bio sam idiot, kupovao po tri automobila istovremeno...

11.09.2019 13:56 | Germanijak

Danas radi s mladima kako ne bi ponovili njegove pogreške.

Veličina slova A A A

Da je glava bila u ravnini s nogama vjerojatno bismo danas o njemu pričali kao o jednom od najspektakularniih nogometaša 21. stoljeća. Ali Kevin Prince Boateng je drugačiji tip. Drugačije je bilo i njegovo odrastanje u berlinskom predgrađu. Znate već onu izlizanu o momcima iz geta. Šteta, jer mogao je biti doista velik. Sad je i sam  svjestan...

“Nisam gledao na nogomet kao na posao. Bio sam idiot“, smije se u intervjuu za Republiku 32-godišnji nogometaše, koji je redom razočaravao navijače Tottenhama, Borussije Dortmund, Portsmoutha i Milana, iako su ovi posljednji mogli barem osjetiti naznake kakav je igrač mogao biti.

Ali nikad nije osrtvario svoj potencijal. Niti će više ikad, iako je zadnjih sezona igrao sasvim solidno u Las Palmasu, Eintrachtu, Sassuolu i sad Fiorentini. Neke stvari iz mladosti jednostavno ne možeš ispraviti.

“Bio sam talentiran, ali sam trenirao minimalno, koliko sam morao, sat dnevno na terenu. Zadnji sam dolazio i prvi odlazio i vrijeme provodio s društvom. Imao sam pare, živio kao kralj. Teretanu nisam vidio. To ti kasnije utječe karijeru“, svjestan je Boateng.

Prestao je tek kad mu se prestao sviđati vlastiti odraz u ogledalu, a kad je došao sebi, pokušao je utjecati na druge, kad već nije mogao spasiti samog sebe.

“Dok sam bio u Tottenhamu kupio sam tri automobila isti dan. Lamborghini, Hummer i Cadilac. Nisam igrao, imao sam obiteljske probleme i tražio sam sreću u materijalnim stvarima. Auto te usreći na tjedan dana pa bih ja uzeo za tri,“ smije se.

„Danas zato govorim mlađima: Sreću ne možeš kupiti“, zaključio je.

(FOTO: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka