vijest

0

Bjelica: Ne vjerujem u prokletstva, ovom Dinamu ovo je prvi ovakav poraz – i posljednji!

07.11.2019 00:20 | Germanijak

Trener Modrih na konferenciji za medije odbio je iskoristiti „prokletstvo Modrih“ kao alibi i rekao što misli o VAR tehnologiji.

Veličina slova A A A

Dinamov trener Nenad Bjelica pojavio se pred novinarima nakon vjerojatno najtežeg trenutka otkako je na klupi hrvatskog prvaka, a prvo pitanje koje ga je dočekalo bilo je, jasno, o potezu suca Felixa Brycha u sedmoj minuti sudačke nadoknade nakon kojeg je Dinamo remizirao sa Šahtarom 3:3 u 4. kolu Lige prvaka.

"Ne bih o tome što sam rekao sucu, to sad nije bitno. Ali O VAR-u imam mišljenje. Vidimo vikendom i u tjednu koliko je loših procjena VAR-a, zbog toga sam protivnika. Imamo situaciju u kojoj imamo VAR i suca koji uvijek interpretira ono što vidi na njemu. Protivnik sam VAR-a, meni ne treba", započeo je Nenad Bjelica.

Dojam je bio da se većinu utakmice igralo u ritmu koji je odgovarao Šahtaru? Što se dogodilo u sudačkoj nadoknadi?

"Mislim da smo deset minuta do gola bili nervozni, Šahtar nas je iznenadio jer su Taison i Marlos igrali na krilima. Branili smo se i kasnije nismo imali nikakav problem što se tiče sustava ili taktike. U prvoj utakmici smo bili malo bolji, ali u obje smo zaslužili pobjedu. Na koncu smo u obje uzeli po bod koji nam daje šanse za plasman u idući krug. Što se dogodilo u sudačkoj nadoknadi? Nogomet! Suparnik je izbacuje stopera, stavlja špica, golman ide u napad... Stvori se gužva u kaznenom prostoru i se potom se dogodi ono što se nama dogodilo. Nemam što prigovoriti dečkima, događa se.“

Hoće li biti teško sad motivirati igrače za dalje?

"Za ovakve utakmice igračima trener nije ni potreban. Mi znamo prednosti Atalante, oni su i danas pokazali da su odlična momčad. Ne radimo nikakve kalkulacije, jedino želimo pobijediti Atalantu u Milanu za početak", rekao je Bjelica.

Slijede vam dva jaka suparnika, mislite li da današnji remi ide u vašu korist?

"Vidjet ćemo, mi u iduće dvije utakmice očekujemo šest bodova. Današnja utamica Cityja pokazala je da su i oni ranjivi. Mi uvijek idemo na pobjedu", istaknuo je.

Da nije bilo VAR-a danas bio bi dosuđen penal na Taisonu kojeg nije bilo, kako to komentirate?

"VAR je za mene nepotreban, rekao sam to već. Svakog tjedna se uvjeravam u to gledajući utakmice. Ne znam što mogu dosuditi, a što ne mogu. Pogledajte samo talijansku ligu, vidite situacije u kojima VAR reagira kako kome odgovara. Nisam pobornik VAR-a, radije neka sudac pogriješi pa znamo da je sudac pogriješio i to je ljudski faktor. Igra se nogomet već 100 godina bez VAR-a pa možda i dalje", ponovio je.

Dinamova povijest pamti mnoge ovakve trenutke kad nevjerojatan slijed događaja pokvari nešto što je nalikovalo na savršenu večer, ali Bjelica je odbio vjerovati u uroke:

„Ne, ne prihvaćam tu priču o Dinamu kao prokletom klubu, to je možda vaše iskustvo, ali ovaj Dinamo je pokazao više puta da je momčad s karakterom i da nema veze s tim „Dinamima iz prošlosti“, ovo je prva utakmica da je ovaj Dinamo ovako izgubio... I posljednja!“

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka