vijest

0

Bjelica: Igrači me svako malo nazovu, a da me zovnu iz Dinama ne bih došao na proslavu

03.07.2020 11:18 | Germanijak/I.G.

Bivši trener Modrih u fazi je selidbe.

Veličina slova A A A

Donedavni trener Dinama, Nenad Bjelica, u fazi je selidbe iz Zagreba, a tim povodom RTL je napravio s njim intervju.

S obzirom da je u igri za preuzimanje klupe nekoliko klubova, prokomentirao je napise iz medija posljednjih mjeseci.

„Svašta se pisalo, ali puno toga nije bilo istina. S Betisom uopće nije bilo pregovora, ali jest s Fenerbahčeom. Otišli su dosta daleko, ali se zadnjih mjesec dana ništa nije izdogađalo. Ima dosta upita, ali ne bih želio o imenima klubova. Ima ih od liga Petice do istočnih zemalja, ali vjerujem da ću do početka sljedeće sezone imati posao“, rekao je Osječanin.

Dani Olmo je najavio dolazak na Maksimir na proslavu titule prvaka Hrvatske, ali Bjelica je odbacio takvu mogućnost.

„Sigurno neću doći. Nije me nitko zvao, a ne bih došao ni da jest. Imam svojih obveza, a ni taj rastanak s Dinamom nije bio tako bezbolan da bih se sad nacrtao u Maksimiru. Ako mi pošalju medalju, prihvatit ću je, zašto ne bih? Pripada mi, ali nikoga za nju neću moliti. Mi smo u tih 26 kola ostvarili veliku prednost i ponosni smo na to što smo ostvarili. Osobno si pripisujem tu titulu kao što si nisam pripisao onu kad sam došao na samom kraju sezone“, izjavio je 48-godišnji stručnjak.

Istaknuo je kako je i danas u odličnim odnosima sa ostatkom svlačionice 'purgerskog ponosa'.

„Sa svojim stožerom sam u kontaktu svaki tjedan. Igrače ne volim previše dirati jer im treba mir, a i trebaju se fokusirati na kraj prvenstva i na novog trenera. Međutim, svako malo me netko od njih nazove. Ne pričamo o Dinamu, nego ovako općenito“, rekao je Bjelica osvrnuvši se za kraj na Prvu HNL: „Gledam Dinamove utakmice kao i čitav HNL, ali Dinamovu igru ne bih komentirao. To više nije na meni i nemam ja što savjetovati Jovićevića jer on najbolje zna. Nije on u ovom poslu dva i pol mjeseca. On jako dugo radi i ima dovoljno iskustva da pripremi ekipu. Mogu samo reći da svakom treneru koji je u bilo kojem klubu dolazio nakon mene nije bilo lako zbog odnosa koje sam uspostavio s ljudima i igračima u klubu. Moj stručni stožer i igrači podignuli su letvicu jako visoko. Od Dinama se puno očekuje, a u situaciji kad je titula već osvojena i nakon koronavirusa, novom treneru nije lako. Treba imati strpljenja i vjerujem da će Dinamo pod Jovićevićem pokazati bolje igre“.

 (Foto: Gleb Garanich/Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka