vijest

0

Nesuđeni rukometaš PPD Zagreba zbog kokaina suspendiran na dvije godine

06.05.2019 13:49 | Germanijak/I.M.

Mladi rukometaš saznao kaznu.

Veličina slova A A A

Josip Maršan, 23-godišnji igrač Umaga koji je pao na dopinškom testu 2.ožujka, saznao je kaznu za taj prekršaj - dvije godine suspenzije te se u navedenom periodu neće moći baviti rukometom.

Priopćilo je to u ponedjeljak Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: 

Vijeće HZJZ-a donijelo je odluku kojom se određuju dvije godine razdoblja nepodobnosti sportašu Josipu Maršanu. U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 20. ožujka 2019., tako da izrečena mjera ističe 19. ožujka 2021. godine. 

Josip Maršan član je RK Umag. Na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, održanom u Rijeci 2. ožujka 2019., Služba za antidoping HZJZ-provela je dopinšku kontrolu. 

U uzorku urina sportaša otkriven a je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koji se nalaze u kategoriji S6.a –Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Sportaš nije tražio analizu uzorka B.

Protiv ove odluke sportaš ima pravo žalbe. 

Maršan se prošle zime najavljivao kao potencijalno pojačanje PPD Zagreba nakon što je pokazao dobre igre u Umagu:

„Poziv iz metropole je došao nakon ovih naših odličnih igara. Vrlo brzo smo dogovorili detalje ugovora te sam postao igrač PPD Zagreba. Ponosan sam i sretan jer se zna što Zagreb predstavlja u Hrvatskoj tako i europskim okvirima u rukometu. Ugovor je višegodišnji, očekivanja su za sada vrlo realna i skromna. Tako sam razmišljao do sada i uvijek se pokazalo točnim. Na meni je da se svojim trudom i zalaganjem izborim za priliku i kada ju dobijem da ju iskoristim na najbolji način“, rekao je tada nesuđeni igrač Zagreba koji je s klubom proveo tek dva tjedna na pripremama i nakon jedne prijateljske utakmice se vratio nazad u Umag.

 
(foto: Twitter)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka