vijest

0

Barakude saznale novi termin olimpijskih kvalifikacija

02.06.2020 22:48 | Germanijak/I.M.

Hrvatska se s punim pravom nalazi u ulozi favorita turnira.

Veličina slova A A A

Kvalifikacijski turnir muških vaterpolskih reprezentacija za Olimpijske igre, na kojem je trebala nastupati i Hrvatska, dobio je i treći termin. Barakude će u lov na tokio krenuti od 14. do 21. veljače 2021. godine, potvrdila je FINA. 

Podsjetimo, prvotno je bio planiran za Rotterdam (22. do 29. ožujka) te zakazan za novi termin, od 31. svibnja do 7. lipnja, no u oba navrata je pandemija koronavirusa učinila svoje. 

Hrvatska će igrati u skupini B protiv Njemačke, Rusije, Rumunjske, Nizozemske i Francuske. U skupini A nalaze se Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. Sustav natjecanja je takav da će dalje proći po četiri momčadi iz svake skupine, nakon čega slijedi nokaut faza, počevši od četvrtfinala. 

Plasman na Olimpijske igre izborit će tri najbolje reprezentacije s turnira, a Hrvatska se nalazi u najužem krugu favorita za te pozicije. No, pregršt je neugodnih momčadi na turniru, tako da smo sigurni da će Ivica Tucak na pravi načibn odraditi pripreme za ove kvalifikacije, kako bi se izbjegao najcrnji scenarij. 

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka