vijest

0

Barakude dogovorile šest pripremnih utakmica, Tucak objavio popis igrača

05.06.2020 14:51 | Germanijak/I.M.

Okupljanje je 10. lipnja.

Veličina slova A A A

Godina 2020. umjesto olimpijske pretvorila se u COVID-19 godinu, ali virusu usprkos vodstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza, kao i stožer naše nacionalne vrste učinile su maksimalan napor kako bi ovog ljeta upravo Hrvatska postala europska vaterpolska oaza. Djelić kontinenta na kojem vaterpolo nije zamro, na kojem se igraču okupljaju, treniraju, igraju utakmice. Naši su klubovi prvi u Europi krenuli s treninzima, a uskoro im se pridružuje i muška seniorska reprezentacija. Ne samo s treninzima.

“Za razliku od velikog broja sportova, mi smo ipak uspjeli jasno uz epidemiološku sliku u Hrvatskoj koja nam o omogućuje, nastaviti sva naša u ožujku prekinuta natjecanja”, rekao je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik i direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza na konferenciji za novinare HVS-a koja je održana u Zagrebu.

Hrvatski se vaterpolisti okupljaju sljedećeg tjedna u Dubrovniku u kojem će od 10. do 14. lipnja trenirati, a za subotu, 13. lipnja od 19.00 sati i uz prijenos na Planet Sport TV zakazana je i prijateljska utakmica protiv Crne Gore.

“Okupljano je predviđeno za 9. lipnja u večernjim satima u Dubrovniku, da bi 10. lipnja već bili na prvom treningu”, spomenuo je izbornik Ivica Tucak.

“To je prilika i za vidjeti gdje smo trenutačno s formom, u kakvom su stanju svi igrači, obaviti testiranja. Moram svakako porazgovarati s nekolicinom igrača. Bilo je predviđeno da se možda nakon Igara u Tokiju ove godine neki igrači eventualno oproste od reprezentacije. Sad, kako su Igre odgođene, sve je pomaknuto za godinu dana, a godina dana u sportu je puno, moram svakako vidjeti i kakvi su njihovi planovi. Moram vidjeti imaju li želju, volju, ambiciju i strast. To je ključno. Što se tiče forme, mislim da to čak i neće biti problem jer su igrači već neko vrijeme u treningu, u svojim klubovima, a radili su i prije prema naputcima stručnog stožera reprezentacije”, rekao je Tucak.

Vrlo veliko zanimanje medija i javnosti uopće izazvala je svakako informacija o organizaciji utakmice Hrvatska - Svijet kojom bi se obilježio kraj trenerske karijere Ratka Rudića.

“Još ne znamo detaljno hoće li to biti u Splitu ili Zagrebu, kao što ne znamo točan datum jer ovisi i o razgovorima s HTV i još nekim detaljima. U svakom slučaju to bi trebalo biti krajem kolovoza ili početkom rujna, spremamo spektakl jer je to nešto što trener kakav je Ratko Rudić zaslužuje”, rekao je Perica Bukić.

Barakude za Dubrovnik: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Toni Popadić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Rino Burić, Josip Vrlić, Luka Lončar, Luka Lozina, Luka Bukić, Loren Fatović, Franko Lazić, Andrija Bašić, Xavi Garcia, Maro Joković, Lovre Miloš i Ivan Buljubašić.

U odnosu na inicijalni popis, on je manji za jednog igrača, Antu Vukičevića. Naime, Ante se nalazi u Francuskoj, a temeljem pravila koji još uvijek vrijede Vukičević bi po dolasku iz Francuske trebao nužno u dvotjednu karantenu.

 Planirane pripreme i utakmice hrvatske reprezentacije u 2020. godini:

- 13. lipnja, Dubrovnik: Hrvatska - Crna Gora, (Arena Sport TV)
- od 9. do 15. kolovoza, pripreme u Rijeci i utakmica Hrvatska - Italija (Planet Sport TV)
- 23. kolovoza - 1. rujna, pripreme u Šibeniku
- kraj kolovoza/početak rujna: Hrvatska - Svijet, oproštaj Ratka Rudića, u Zagrebu ili Splitu (HTV)
- 30. kolovoza - 1. rujna, Šibenik: Međudržavni turnir HEP kup - Hrvatska, Italija, Grčka, Crna Gora (Planet Sport TV)

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka