REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Maroko uz pomoć Borjanovih kikseva slomio Kanadu i osvojio skupinu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 16:10

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Dohi

Utakmica s dva sasvim različita poluvremena u Dohi: Maroko je bio osjetno bolji u prvom dijelu, Kanada u drugom, uz opasku da su golovi padali nakon amaterskih pogrešaka, a u takvim uvjetima su se bolje snašli Marokanci i slavili s 2:1 za prolazak s prvog mjesta skupine.

Maroko je od starta krenuo odlučno i agresivno pa je Ziyech zabio već na startu. Teško je je dokučiti što je vratar Kanade Borjan želio napraviti u četvrtoj minuti. Nit je kod istrčavanja izbio loptu nit je dodao nekome od svojih suigrača, tek ju je mlako predao u noge Ziyechu koji ga je, majstorski, s preko 20 metara lobao za 1:0 Maroka.

Nije tu stao Maroko i afrička je momčad već u 23. minuti povela 2:0. Nakon duge lopte preko zadnje linije En-Nesyri je projurio pored dvojice stopera Kanađana pa onda zabio u prvi kut. Pogodak je to koji ponovno ide na dušu vratara Borjana, ali više na dušu dvojice stopera Kanade.

No onda se u 41. minuti javila i Kanada. Nakon jednog od rijetkih prelazaka preko centra igrališta, Larin je imao namjeru niskom loptom pronaći nekoga od svojih suigrača u kaznenom prostoru, ali je Aguerd pritom dirao loptu, prevario svog vratara i lopta je otišla u mrežu Maroka za 1:2.

Kanađani su bili osjetno bolji u drugom dijelu, imali su terensku inicijativu, posjed, ali nisu imali ideje pred golom Maroka. Marokanci su pak sasvim odustali od svoje igre iz prvog dijela i sav svoj trud i fokus usmjerili prema branjenju vlastitih vratiju.

U 50. minuti su Kanađani po tko zna koji put pokušali preko lijeve strane na kojoj je ordinirao Davies, no Hakimi i je uz pomoć dvojice suigrača uspio zaustaviti njegov prodor.

U 56. minuti je Davies ubacio u kazneni prostor, gađao je Larina koji je malo zakasnio na njegov ubačaj.

Zatim su u 71. minuti Kanađani boli jako blizu izjednačenju. Hutchinson je pokušao glavom i pogodio gredu, a lopta se odbila na gol-crtu. Usporena snimka je pokazala da su Kanađane od pogotka dijelili centimetri.

Imali su Kanađani još nekoliko prilika prije kraja, pokušavali su na sve načine, međutim, do gola na koncu nisu stigli.

Golove pogledajte OVDJE

Kanada – Maroko 1:2.

Doha. Stadion: Al Thumama.

Sudac: Raphael Claus; pomoćnici: Rodrigo Figueiredo i Henrique Correa (svi Brazil).

Strijelci: 1:0 Ziyech (4.), 2:0 En-Nesyri (23., Hakimi), 1:2 Aguerd (40., autogol).

Žuti kartoni: Hoilett, Osorio, Adekugbe, Vitoria (Kanada).

Crveni kartoni: /.

Sastavi:

Kanada (4-4-2): Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Hoilett (od 76. Wotherspoon), Osorio (od 65. Layrea), Kaye (od 61. Kone), Adekugbe (od 61. Hutchinson) - Buchanan, Larin (od 61. David), Davies.

Maroko (4-3-3): Bono - Hakimi (od 86. Jabrane), Aguer, Saiss, Mazraoui - Ounahi (od 77. El Yamiq), Amrabat, Sabiri (od 65. Amallah) – Ziyech (od 76. Hamdallah), En-Nesyri, Boufal (od 65. Aboukhlal).



Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijakanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti