PPD Zagreb
PPD Zagreb

Zagrebaši ne staju sa šopingom: Doveli najboljeg strijelca Premijerke kao zamjenu za donedavnog kapetana

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 16:07

"Kada je stigao poziv trideseterostrukog prvaka Hrvatske bilo je tako jasno da je vrijeme za nove izazove i da se takav poziv ne odbija. Za mene je ovo ostvarenje dječačkog sna. Smatram da sam svojim radom zaslužio ovaj poziv, a siguran sam da ću u ovakvom klubu samo napredovati. Smatram sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano, te da itekako imam što za pokazati", samouvjereno je poručio

Zagrebaši kroje i kroje novu momčad za narednu sezonu. Nakon potpisivanja stasitog Crnogorca Vuke Borozana, Nantesova čuda Milana Milića i slovenskog čuvara mreže Aljaža Panjtara, potpis s najtrofejnijim hrvatskim klubom stavio je i Gabriel Buvinić iz Umaga. Iako su mu tek 23 godine, u posljednje je dvije sezone bio najbolji strijelac Premijer lige sa 187 postignutih pogodaka u sezoni 2020./2021., odnosno, 165 golova u sezoni 2021./2022. Od njega će se i u redovima Zagreba očekivati puno, osobito jer dolazi na pozicije donedavnog kapetana Davida Mandića i Valentina Ravnića, a na kojoj je ostao tek Davor Ćavar.

"Kada je stigao poziv trideseterostrukog prvaka Hrvatske bilo je tako jasno da je vrijeme za nove izazove i da se takav poziv ne odbija. Za mene je ovo ostvarenje dječačkog sna. Smatram da sam svojim radom zaslužio ovaj poziv, a siguran sam da ću u ovakvom klubu samo napredovati. Smatram sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano, te da itekako imam što za pokazati", samouvjereno je poručio najbolji strijelac najvišeg ranga klupskog rukometnog natjecanja u Hrvatskoj za službene stranice kluba.

"Iznimno nam je drago da nam se pridružio Gabriel. Pratili smo ga dugo, a u ovom trenutku se pojavila i potreba i mogućnost da realiziramo njegov dolazak s obzirom da smo ostali bez dva igrača na toj poziciji. Znamo da je vrhunski realizator, te da je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Premijer lige. Sa svoje 23 godine smatram da nam dolazi u periodu karijere kada treba sve to što je pokazao na jednom nivou, sada pretočiti i pokazati na nivou više. Mi vjerujemo da je on taj i da će kroz Zagreb polučiti dodatni napredak i pomoći klubu u nacionalnim i europskim aspiracijama. U konačnici vjerujem da Gabriel kroz sjajne partije u klubu može u dogledno vrijeme izboriti i status u reprezentaciji", poručio je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

Dodajmo i kako je nekoliko dana ranije uprava Zagreba sklopila dogovor sa slovenskim golmanom, sjajnim 30-godišnjim Aljažom Panjtarom. Povremeni slovenski reprezentativac rodio se 20.08.1991. u Kranju, a u karijeri je branio boje Škofje Loke, RK Radovljice, RK Cerklje, RK Urbanscape Loke, kao i perjanica slovenskog rukometa, Celja Pivovarne Laško te Gorenje Velenja iz kojega nam i dolazi.


Tagovi

David MandićPPD Zagrebrukometni transferi

Ostale Vijesti