Zagreb remizirao kod Szegeda, saznali protvnika u osmini finala

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.03.19. | 18:35

Dobra partija Zagrepčana.

Posljednje kolo grupne faze rukometne Lige prvaka donijelo je rasplet za PPD Zagreb. Prvak Hrvatske je remizirao 26:26 kod Pick Szegeda čime je došao do 11 bodova, jednako kao i Motor Zaporožje. Međutim, Ukrajinci imaju bolji međusobni omjer, tako da su na kraju zauzeli 5. mjesto, dok je PPD ostao poziciju slabiji. 

Zagreb se odlično držao većim dijelom utakmice, a devet minuta prije kraja vodili su 23:21. Nažalost, tada Tin Kontrec promašuje čisti zicer za +3, domaćini iz kontre smanjuju na gol zaostatka, a ubrzo i prelaze u 24:23 vodstvo. Remi je Zagrepčanima donio sjajni David Mandić iz kontre 20 sekundi prije kraja. 

Spomenuti Mandić bio je najefikasniji igrač utakmice s 8 golova. Imao je odličnu potporu u Ivanu Sršenu koji je dodao 6, dok su Burić i Božić-Pavletić postigli po 3 gola. Kod domaćina najbolji Dean Bombač sa 7 i Dmitri Žitnikov s 5 golova.

U osmini finala Lige prvaka Zagreb će igrati protiv Vardara. Prva utakmica na rasporedu je 23. ožujka u Zagrebu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Skoplju. Da je momčad Branka Tamšea došla do pobjede u Mađarskoj, protivnik bi im bio poljski Kielce. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

PPD ZagrebDavid Mandić

Ostale Vijesti