Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

VIDEO Zagreb srušio mađarskog diva pred više od šest tisuća navijača! Kralj asista Srna s Čupićem 'izbušio' Szeged

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.11.23. | 20:16

Sjajna izvedba Zagrepčana napokon je pošteno i 'naplaćena'

Preporođeni Zagreb svladao je Pick Szeged u svojoj Areni pred više od 6000 gledatelja srušio Pick Szeged 30-25 (17-12).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije početak mirisao na dobro. Načeo je Zagrepčane naš rukometaš, Luka Stepančić, a potom na 2-0 povećao Šoštarić, dok su domaći rukometaši za to vrijeme nanizali tri promašaja. Srećom, 'odčepili' su u petoj minuti Faljić i Srna, no raspoloženi Mačkovšek i Stepančić držali su mađarsko odstojanje čak i na tri gola razlike (2-5). Pomogli su potom Srna i Morales da se Zagreb priključi na 4-5. Napokon su hrvatski prvaci stigli i do izjednačenja nakon atraktivne leteće asistencije Srne iza leđa Faljiću na crtu koji realizira za 6-6. Bila je ta 11. minuta trenutak preokreta.

Ohrabrio se Zagreb pa osim rezultata pokazao i pravu igru. Školskim akcijama rješavao je mađarsku tvrdu i visoku 6-0 obranu. Odlična lopta Kosa nakon križanja s Klaricom Glavašu na desno krilo donijela je i prvo vodstvo Zagreba na utakmici 7-6, a nakon Mačkovšekova izjednačenja na 7-7 i dva promašaja u hrvatskoj režiji Stepančića i Jelinića krenulo je Zagrebovih 'pet minuta slave', koje su, da se razumijemo, trajale više od pet minuta. Dva put Klarica, dva puta Čupić, Mandićeva obrana i Srnin gol na praznu mrežu donijeli su Zagrebu 5-0 seriju za 12-7 na semaforu i ovacije 6.300 navijača na tribinama zagrebačke Arene za, do tada, najveću prednost igrača u plavom na susretu.

Jelinić, Bombač, Šoštarić... Nizali su se šutevi gostiju, neki i ulazili u mrežu domaćih, ali prednost je nakon prvih 30 minuta i dalje bila pomalo nevjerojatnih plus pet za Zagrepčane. Nakon prvih 30 minuta 17-12 uz po tri pogotka Srne, Klarice i Ivana Čupića. Kod Szegeda tri pogotka Boruta Mačkovšeka, te po dva hrvatskih reprezentativaca Luke Stepančića i Maria Šoštarića.

Lijepo je bilo vidjeti osmijehe na licu igrača obje momčadi na početku drugog dijela. Zezao je kapetan Gojun Gabera na crti, Stepančić se nasmijao Srni kada mu je pročitao pokušaj 'krađe', ali unatoč rupi koju su domaći ostavili za prolaz hrvatske i Szegedove sedmice, Mandić još jednom kao hobotnica kupi i taj zicer. Faljić, Dibirov i Srna dodali su poene za Zagreb za čak osam golova prednosti 20-12, a Bodo je tek nakon dvije minute uspio zabiti 13. gol gostiju na ovome susretu. Nanizali su i Zagrebaši potom promašaja, čak i s igračem više, ali srećom, nije ih kaznilo. Dapače, Matej Mandić se čak upisao među strijelce za 22-13 i skandiranje Arene. Španjolac Garciandia Alustiza zabijao je za Szeged u najgorim sušama u prvom dijelu pa je tako i ovoga puta upravo on u nakon 10 minuta posta uspio zabiti za 22-14, no brzo je uzvratio Dibirov na drugoj strani. Hvatali su se za glavu gosti, slijegali ramenima, ljutili se, nisu mogli vjerovati što im se događa.

Ulazak u posljednjih 10-ak minuta bilo je ključno. Hoće li se Zagrebu opet dogoditi već svima poznate boljke završnice u kojima se bod ili dva na kraju prebace u korist protivnika, a baš tada u seriju golova ušao je Szeged. Srećom, stali su nakon tri komada, dok je Zagreb i dalje imao šest golova prednost, a povećao je prednost Čupić s linije sedam metara i tako realizirao četvrti Zagrebov sedmerac večeras. Do kraja je Zagreb rutinski održavao prednost i stigao do okruglih 30 golova, pet više od gostiju.

Mandić je uz gol upisao i 12 obrana, sjajni Zvonimir Srna uz četiri sjajna asista još šest golova, jednako kao i Ivan Čupić. Ako ćemo biti blagi, možemo reći da nije bio njihov dan, ako ćemo biti malo zločesti možemo reći da su Mađari doživjeli raspad sistema, a ako ćemo biti realni, možemo priznati da ih je Zagreb rastavio na proste faktore. Usred Arene u ključnoj utkamici, baš kada je bilo potrebno, hrvatski je prvak napokon naplatio svoju odličnu igru i sada već svima vidljiv rast. Dva boda na račun, bitte.

Zagreb je nakon devet kola na sedmom mjestu s bodom manje od Szegeda, a plasman u daljne natjecanje osigurava šest najboljih momčadi skupine. U ovoj skupini je Aalborg pobijedio Kolstad s 29-18. U 10. kolu Zagreb gostuje kod Pelistera 7. prosinca.



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti