Kolektiff images
Kolektiff images

VIDEO Hrvatski san se nastavlja: Kraljice šoka srušile Crnu Goru i ostale u igri za četvrtfinale SP-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 16:57

Izabranice Ivice Obrvana pokazale su sjajnu igru

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je u prvoj utkamici druge faze na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Švedskoj i Danskoj, svladavši Crnu Goru 26-25 (13-13). Zbog remija sa Senegalom u 1. kolu naše su rukometašice prenijele samo jedan bod u drugu fazu natjecanja, zbog čega je protiv Crnogorki u pitanje dolazila samo pobjeda kako bismo i dalje sanjali odlazak u četvrtfinale.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Slavlje Hrvatica možete pogledati OVDJE..

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec. Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović. Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda, jedan ima Senegal, a na dnu je Kamerun bez bodova.

Nakon što su Hrvatice prokockale početni napad, a Crnogorke potom i povele, čak četiri minute trebalo je Hrvaticama da dođu do izjednačenja. No, unatoč sitnim problemima, imale su Hrvatice daleko bolje otvaranje susreta. Hrvatske rukometašice su započele utakmicu odličnom igrom u obrani koja im je u početku donijela u dva navrata po tri pogotka prednosti (4-1, 5-2). Tek sredinom prvog dijela su Crnogorke stigle do izjednačenja 6-6.U 21. minuti golom Nikoline Zadravec Hrvatska je ponovno došla do plus 3 (10-7). No, pri vodstvu izabranica Ivice Obrvana od 13-11 u razmaku od 15 sekundi isključene su Katarina Ježić i Dora Kalaus Žulj pa su crnogorske rukometašice uspjele do odmora doći do izjednačenja (13-13).

Prvo poluvrijeme je obilježila i teška ozljeda bivše hrvatske reprezentativke Marte Batinović (Žderić), koja je od 2019. brani za Crnu Goru. Iskusna vratarica je bez kontakta napravila krivi pokret, proklizala i ozlijedila desno koljeno, zbog čega je morala biti iznijeta s terena. Trenutak ozljede možete pogledati OVDJE.

Baš kao na početku utakmice, hrvatske rukometašice odlično su otvorile drugu dionicu dvoboja i do 42. minute dopustila suparnicama samo jedan gol. a Blažević i Milosavljević predvodile su hrvatski napad i odvojile nas na pet razlike u prvih 10-ak minuta. Tada je crnogorska izbornica zatražila minutu odmora i njena je ekipa polako počela smanjivati hrvatsku prednost. U 54. minuti golom Ćamile Mičijević hrvatska reprezentacija je došla do +3 (24-21), ali je samo minutu poslije Crna Gora došla na samo gol zaostatka (24-23). Hrvatice su uzvratile pogocima Dejane Milosavljević i Stele Posavec pa je prednost ponovno narasla na +3 (26-23) na nešto više od tri minute prije kraja.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Hrvatska ostala bez pogotka, a Crnogorke su imale napad za izjednačenje u kojem je Itana Grbić 15 sekundi prije kraja iz izrađene akcije promašila vrata. Hrvatske rukometašice su do isteka vremena uspjele sačuvati loptu i tako doći do pobjede koja ih je ostavila u utrci za prva dva mjesta koja donose plasman u čettvrtfinale. 

Pokušale su se Crnogorke vratiti, a u posljednjim minutama su čak i stigle do samo gola zaostatka, no srećom, na tome su i ostale. Sedam je sekundi do kraja, Obrvan je pozvao minutu odmora, a Hrvaatska je imala napad. Crnogorke su ranije promašile gol i trebalo je samo sačuvati mrežu kako bi Hrvatska slavila veliku pobjedu, a to su potom izabranice Ivice Obrvana i uspjele. Hrvatski san još je živ!

Za dva dana od 15.30 igramo s Kamerunom, a potom 11. prosinca na raspored stiže i Mađarska u 18 sati. (Hina/EG)



Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti