Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

Veszprem nakon drame sedmeraca srušio PPD Zagreb za obranu naslova SEHA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.09.21. | 20:46

Izabranici Ivice Obrvana odigrali su odličnu utakmicu, no na kraju je nedostajalo malo sreće.

Rukometni klub Veszprem je novi/stari prvak regionalne SEHA lige!

Mađarski doprvak danas je u Zadru u dvorani Krešimir Ćosić slavio protiv PPD Zagrebatek nakon sedmeraca ukupnim rezultatom 29:31 te tako po četvrti put u svojoj povijesti odnio pehar najbolje regionalne momčadi.

Plinari su odlično ušli u susret te su većinu prvog poluvremena prisilili favoriziranu ekipu da hvataju zaostatak. Međutim, desetak minuta prije odmora, nakon što je Čupić pogodio dva sedmerca za 10:8, izabranici Ivice Obrvana upadaju u crnu rupu, što koriste Mađari i serijom 4:0 odlaze na 10:12.

Mađari su prvih 20-ak minuta nastavka konstantno održavali prednost, ali Zagrebaši im nisu dopuštali da prelome utakmicu. Ključnu ulogu u igri PPD-a odradili su vratar Ivić i Vistorop koji su u 25 minuti vratili utakmicu u egal 25:25. Mađari su minutu i pol prije kraja pogriješili u napadu te je Zagreb imao priliku stići na korak do naslova, no nisu imali rješenja. Veszprem je imao zadnjih 15-ak sekunda, ali Omar radi probijanje te je odluka o naslovu prvaka pala na lutriju sedmeraca.

Međutim, hrvatski predstavih u ispucavanju sedmeraca nije uspio ponoviti polufinale protiv Meškova, promašili su dva penala, Ćavar i Šipić, dok je kod Mađara neprecizan bio samo Štrlek te je naslov drugu godinu zaredom otišao u Mađarsku.

Najbolji kod Mađara bili su Petar Nenadić i Yahia Omar sa po osam golova, dok je kod PPD Zagreba najučinkoviti bio Vistorop sa sedam golova.


Tagovi

SEHA ligaPPD ZagrebVeszprem

Ostale Vijesti