Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Veliki udarac za PPD Zagreb, povremeni hrvatski reprezentativac potpisao za francuskog prvoligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 14:18

Novoj momčadi priključuje se po završetku aktualne sezone.

Nema nikakve sumnje da je Dino Slavić ove sezone bio jedan od najboljih igrača PPD Zagreba. Rođeni Riječanin, koji je u redove najtrofejnijeg hrvatskog kluba stigao nakon sjajne tri sezone u španjolskom Ademar Leonu, je svoje dobre partije naplatio izvrsnim transferom u Francusku, a ime njegovog novog kluba je Limoges.

Riječ je o trenutno sedmoj momčadi Star Ligue u kojoj važnu ulogu ima još povremeni hrvatski reprezentativac Matej Hrstić (26) koji je u klub stigao na početku sezone također iz Zagreba, baš kao što je prvotimac Limogesa i stasiti pivotmen Tomislav Kušan. O Slavićevom prelasku u Francusku pričalo se već neko vrijeme, da bi transfer danas bio i službeno potvrđen. S novim klubom 30-godišnji Matuljac je potpisao dvogodišnji ugovor.

 „Jako sam sretan što sam se pridružio klubu kao što je Limoges i što ću igrati u jednoj od najboljih liga na svijetu. U Limogesu postoji želja da se izgradi veliku momčad. Već godinama gledam Star Ligue i prije sam igrao protiv nekoliko francuskih momčadi. Znam da je to sjajna liga i zaista sam uzbuđen što ću tamo igrati protiv drugih sjajnih momčadi i igrača. Matej Hrstić, moj bivši suigrač u PPD Zagrebu, rekao mi je sve dobre stvari koje misli o klubu, sredini i gradu. Želim se uklopiti u momčad i, naravno, pomoći joj da ostvari sve svoje ciljeve u nadolazećim sezonama. Uvijek dajem sve od sebe na terenu i u svakoj utakmici ima puno emocija, ali sve je to dio ovog sporta i to ga čini tako dobrim i zanimljivim“, poručio je Slavić.

U posljednje dvije godine u Zagrebu, Slavić se prometnuo prvo u sigurnu 'jedinicu', a sjajnim predstavama na golu Plinara zaradio je i poziv u hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Na posljednjem SP-u Slavić je bio prvi vratar Hrvatske.



Tagovi

PPD ZagrebDino SlavićLimoges

Ostale Vijesti