Tijek utakmice Hrvatska - Egipat 21:19

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.01.17. | 22:12

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

TIJEK SUSRETA:

60' Utakmica je završena! Hrvatska je pobijedila Egipat sa 21:19 i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. 

59' Egipat zabija za 21:17, a mi ostajemo bez Luke Stepančića, koji je šepajući napustio parket. Još dva gola su zabili Egipćani. 

57' - Cindrić nas odvodi na pet razlike, 21:16 svojim petim pogotkom na utakmici. Ovo bi trebalo biti dosta za prolaz u četvrtfinale. 

55' - Mi propuštamo svoj napad, ali srećom propuštaju i Egipćani. Deseti put su izgubili loptu. Nama je suđen prijestup, nova prilika Egipta da dođe na tri razlike, ali srećom prekršaj u napadu Egipta.

53' - Gojun napušta igru na dvije minute. Pešić dvaput 'skida' pokušaj protivnika, ali bit će sedmerac i brani Pešić!

52' - Cindrić ponovno zabija, Hrvatska vodi 20-16.

48' - Egipat dobiva isključenje, što Cindrić realizira i diže nas na +3.

47' - Nakon gola Stepančića, Štrlek muku muči sa svojom realizacijom. I dalje održavamo dva pogotka prednosti. Trenutni rezultat je 16-14.

44' - Egipćani nakon time-outa imaju sedmerac. Stevanović je ušao, ali je nemoćan. Egipat je došao na -2.

42' - Nakon punih 11 minuta bez pogotka, Luka Cindrić zabija za prekidanje posta. Hrvatska vodi 15-12, nakon egipatske serije 5-0.

36' - Hrvatska je ušla u malu crnu rupu. Egipćani zabijaju četiri gola za redom, a izbornik Željko Babić je primoran pozvati time-out. Trenutni rezultat je 14-11 za hrvatske rukometaše.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. U istom smo sastavu kao na početku utakmice s Pešićem na golu, Musom na crti i vanjskom linijom u postavi Duvnjak-Cindrić-Stepančić. Horvat zabija novi pogodak za 14-7.

30' - KRAJ POLUVREMENA! Hrvatska ide na predah s ugodnom prednošću, trenutni rezultat je 13-7.

28' - Pešić sjajno brani večeras! Nakon što je Musa dobio isključenje, Pešić brani sedmerac, nakon dva skinuta zicera. Hrvatska vodi 13-6.

25' - Najveća prednost Hrvatske do sada. Cindrić sjajno prolazi kroz obranu prvaka Afrike i zabija za 12-5.

22' - Hrvatska sigurno drži prednost od pet pogodaka razlike. Horvat je već na pet pogodaka, a Egipat je dobio još jedno isključenje.

18' - Sjajna asistencija Duvnjaka za četvrti gol Horvata. 'Kauboji' vode 9-4.

14' - Pešić je ušao u odličnu seriju obrana, prošli smo neokrznuto period s igračem manje. Stepančić se vraća u igru i odmah zabija za 7-3.

10' - Odlična obrana Ivana Pešića koji je dobio priliku od prve minute, a Zlatko Horvat iz kontre zabija svoj treći pogodak večeras. Hrvatska vodi 6-3. Hrvatska ima igrača manje, Stepančić je napravio preoštar start u obrani.

8' - Hrvatska je imala 4-1, nakon pogodaka Horvata i Muse, ali Egipćani se vraćaju na gol zaostatka.

5' - Horvat je zabio iz drugog pokušaja, ali Egipćani smanjuju na 2-1. Već u sljedećem napadu dobivaju novo isključenje, Hrvatska ima igrača više.

1' - Odmah u prvom napadu na utakmici Egipćani su imali napad, ali njihov kružni igrač Shebib dobiva isključenje. Manuel Štrlek iz kontre zabija za prvo vodstvo Hrvatske.

0' - Utakmica je počela.

UOČI UTAKMICE:

Vidjeli smo već dvije senzacije danas u osmini finala Svjetske smotre u Francuskoj, nadamo se da nećemo i treću. Izabranici Željka Babića igraju za prolaz među osam najboljih protiv Egipta i ako budu uspješni, u četvrtfinalu ih čekaju Španjolci.

Uoči dvoboja osmine finala protiv Egipta, Babić se odlučio za promjenu vratara, pa je tako ostavio Filipa Ivića na tribinama, a Ivanu Stevanoviću je priključio Ivana Pešića.

Hrvatska je favorit, ali ludi je dan, u kojem su ispali olimpijski pobjednici i aktualni europski prvaci, pa se nadamo da ćemo uspjeti svladati afričkog prvaka. 

Od 20:45 ćemo u Montpellieru saznati posljednjeg putnika u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. 

(Foto: Grafika)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometuSvjetsko prvenstvo u rukometu 2017.

Ostale Vijesti