Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Ubojicama mladog hrvatskog rukometaša ukupno 52 godine zatvora (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 12:11

Ova presuda obitelji Tot nikada neće vratiti izgubljenog sina i brata, bit će tek komadić pravde koji zaslužuju, ali vječno sjećanje na obožavanog 'Čengu' ostati će dokaz ljudske veličine kakva je bio

Konačno je stigla presuda ubojicama mladog hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Sudsko vijeće pri Osnovnom kaznenom sudu Skoplje danas je proglasilo optuženike krivima.

Protiv prvoosumnjičenog za Totovo ubojstvo Angela Đorđievskog iz Volkova dosuđeno je 18 godina zatvora, drugoosumnjičena Klementina Leftkovska iz Dračeva dobila je isto toliko, a trećeosumnjičeni Andrej Kostovski dobio je 16 godina zatvora. Svima će u kaznu biti uračunat i period koji su proveli u protivoru te će se voditi da su u zatvoru bili od 4. kolovoza 2022. Suđenje je gvodila sutkinja Elena Ilievska Josifovi.

Denis bi prije 11 dana proslavio rođendan. Zbog kobne noći, nije ga dočekao. Svoju obitelj, svoj rodni grad Đakovo, Hrvatsku i cijelu rukometnu javnost ostavio je uplakane za dečkom zaraznog osmijeha. Prepričavaju se i danas dogodovštine s druženja svakoga tko je ikada stupio u kontakt s Denisom jer nije mogao ostati ravnodušan na tu gromadu dobrote. Ova presuda obitelji Tot nikada neće vratiti izgubljenog sina i brata, bit će tek komadić pravde koji zaslužuju, ali vječno sjećanje na obožavanog 'Čengu' ostati će dokaz ljudske veličine kakva je bio.

Prema optužnici, kako pišu makedonski mediji, okrivljenici su se teretili da su 7. travnja 2022., ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju, zajedno lišili života ozlijeđenog Denisa Tota. Tijekom dokaznog postupka optuženici su najprije izjavili da se ne osjećaju krivima.

Tužiteljstvo je potom izvelo materijalne dokaze i to video zapis konkretnog događaja, iskaze očevidaca događaja, te vještaka sudske medicine i psihijatrije.

Tijekom dokaznog postupka, kroz izvedene dokaze i izjave medijima, obrane su aludirale na prekvalifikaciju djela, jer, prema njima, u kaznenom djelu "ubojstva" za koje se optuženici terete nema umišljaja. Ispitali su i očevice događaja, te stručnjake psihijatrijske i psihološke struke, a na njihov prijedlog svjedočili su i liječnici koji su liječili ozlijeđenog Dennisa Tota nakon što je primljen na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Nakon završetka dokaznog postupka, tužiteljica Tanja Trajchevska zatražila je osuđujuću presudu, a obrane i optuženici oslobađajuću presudu. Potonji nisu dobili ostvarenje svoje želje.

Video presude pogledajte OVDJE.


Tagovi

Makedonija

Ostale Vijesti