Trener koji je PPD odveo do najvećeg uspjeha u zadnjih 10 godina doveo hrvatsko krilo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 14:15

Zanimljiv transfer.

Sandro Samardžić novi je igrač finskog Riihimaki Cocksa. Ovaj 23-godišnji igrač s desnog krila u Zamet se vratio početkom prošle sezone iz Dubrave, četiri godine nakon što je bivši juniorski reprezentativac iz Zameta otišao u Zagreb 2.

Samardžić je treći stožerni igrač Zameta, koji je otišao nakon prekinute sezone, a prije njega otišli su mladi reprezentativci Veron Načinović (Celje) i Patrik Martinović (Slovan).

Zanimljivo je i tko će ga trenirati u finskoj avanturi. Bit će to Boris Dvoršek, potpisnik najvećeg uspjeha PPD Zagreba u zadnjih deset godina. Bilo je to davno, prije sedam godina. U sezoni 2012/13 kao autsajderi su iznenadili Vardar u finalu SEHA lige igranom u Skopju. Pobijedio je Zagreb s 25:24 nakon produžetaka te je osvojio svoj jedini naslov u ovoj ligi.

Bila je to vrlo mlada momčad iz koje se pregršt igrača probilo do najjačih svjetskih liga, kao što su Luka Stepančić, Stipe Mandalinić, Ilija Brozović, Lovro Mihić, Luka Šebetić, Filip Ivić, Jerko Matulić, dok su iskustvo donosili Zlatko Horvat, Tonči Valčić, David Špiler i Ivan Stevanović.

Na klupi 'plinara' popularni se Bota zadržao još godinu i pol nakon osvajanja Seha lige. Nakon toga uslijedio je prilično zanimljiv put. Krenulo je preuzimanjem Borca iz Banja Luke, da bi se 2016. otisnuo u Italiju. Jednu je sezonu proveo na klupi ASV Eppana, a onda je stigao još „egzotičniji“ transfer. Naime, preuzeo je finski PIF, gdje je, osim seniorske, bio glavni trener za sve klupske selekcije. Potom je još dvije sezone odradio u Italiji, točnije u Bozenu, da bi od ovog ljeta preuzeo Cocks.

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

 


Tagovi

SEHA ligaBoris DvoršekSandro Samardžić

Ostale Vijesti