REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Štrlek: „Izbornik je u drugom smjeru zamislio nastavak, ali ja sam uvijek spreman igrati“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 10:10

Lijevo krilo mađarskog Veszprema nada se kako nije odigrao svoju posljednju utakmicu u omiljenom mu dresu…

Šest godina u PPD-u Zagreb, zatim šest godina u Kielcu, a sad već skoro pet godina u Vespremu – Manuel Štrklek iza sebe ima fenomenalnu igrački karijeru. Jedan od najboljih strijelaca u povijesti hrvatske rukometne reprezentacije više nije u cvijetu mladosti, ali njegove predstave i dalje su na vrhunskoj razini. U posljednjih pet utakmica postigao je 19 pogodaka, a njegova momčad svladala je PSG i Kielce. Barcelona im je uzvratila za poraz s početka sezone, ali to ih ne brine toliko, već je njihov fokus stavljen na utakmicu protiv Vardara 1961 u kojoj bi trebali 'odraditi posao' i u uzvratu u Mađarskoj obraniti osam pogodaka prednosti te na taj način osigurati plasman u četvrtfinale Lige prvaka gdje ih očekuje danski Aalborg.

U mađarskom prvenstvu i dalje ne znaju za poraz, u 20 utakmica imaju 18 pobjeda i dva remija, dok je ispred njih samo Szeged koji je skupio 20 pobjeda i jedan remi. Imaju najbolju obranu lige, u prosjeku primaju 26 pogodaka po utakmici, a jedina momčad koja ima bolji napad je Szeged koji je dosad postigao 44 pogodaka više od Veszprema. Štrlek je jedna od udarnih igli svoje momčadi, iako su tu još pravi velemajstori poput Omara Yahije, vratara Rodriga Corralesa i Vladimira Cupare, a tu su još i Petar Nenadić, Jorge Maqueda, Blaža Blagotinšeka, Kentina Mahea i Zorana Ilića.

Štrlek je ugovorno vezan za mađarskog velikana do kraja sljedeće sezone, a iako svaki igrač voli igrati što je više moguće, 33-godišnjem Hrvatu nije baš lako budući da je njegova zamjena Manaskov već dulje vrijeme 'out' pa tako skoro svaku utakmicu odigra od prve do posljednje minute, uz tek pokoju minutu da 'udahne zraka'.

„Lagao bih kad bih rekao da je lako, makar svaki igrač voli puno igrati. Dajem sve što mogu. Igramo dvije utakmice tjedno, u mjesec i pol dana koji nam slijede imamo čak devet utakmica u domaćem prvenstvu, Final Four Kupa u Szegedu, pa uzvrat protiv Vardara, pa dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka… Pa još i kvalifikacije za SP. Da, jako je naporno“, priča Štrlek u razgovoru za Sportske novosti, iako širu sportsku javnost najviše zanima njegov status u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

„Pričali smo prije Eura izbornik Horvat i ja, rekao mi je da ima drugačiju viziju. Ja sam tad imao problema s koljenom, radio terapiju, nisam bio u najboljem stanju. Čuli smo se poslije Eura kad mi je rekao da je s Mandićem i Jelinićem u drugom smjeru zamislio nastavak, da ostajem na širem popisu i to je to. Nema repova“, dodaje Štrlek u razgovoru za SN pa ističe kako ni sam ne zna što da misli o svojoj budućnosti među Kaubojima.

„Ne znam što bih rekao. Ja nisam rekao da ne želim, nikad neću reći da ne mogu, pa ako bude trebalo spreman sam igrati za Hrvatsku. Euro? Bio je čudan, ne može su tu ništa pametno reći. Nemoguće je ocijeniti. Lijepo je da su se neki koji nisu bili u fokusu pokazali“, dodao je 33-godišnjak.


Tagovi

Manuel ŠtrlekVeszpremhrvatska rukometna reprezentacijaHRS

Ostale Vijesti