Hrvatska osvojila Croatia Cup, Stepančić otkrio zašto je ranije izašao

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 21:46

Problem za Červara uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva.

Stepa je sjajno otvorio susret zabivši dva od uvodna tri gola za početnu prednost Hrvatske 3:0. Kauboji su nastavili dobro igrati, ali potom upali u tu famoznu „crnu rupu“ i Talijani su se vratili na 6:6. Červar je potom pozvao tajm-aut i zaderao se igračima „je li vas sram!“.

Linina disciplinska samo je nakratko razbudila hrvatske rukometaše, koji su nakratko poveli dva razlike, ali pred kraj poluvremena gosti su izjednačili na 9:9 te sa sasvim pristojnih 11:10 otišli na pauzu.

Stepančić je u nastavku dobio pomoć veterana Duvnjaka i Horvata pa se Hrvatska na početku drugog dijela odvojila na 17:13 i tu je manje, više sve bilo gotovo, bilo je jedino pitanje s kolikom će razlikom Hrvatska na koncu slaviti. Stepančić je nastavio solo dionicu, koju su Talijani uspjeli samo nakratko pokvariti vrativši se na 20:18, no više od toga nisu mogli.

Serijom 5:1 Hrvatska je zaključila posao i otišla na 25:19 uz dva gola Mandića i Šipića te jedan Duvnjakov. Utakmica je završila 28:20, a nakon pobjede protiv Crne Gore, Červar i društvo zaključili su Croatia Cup drugom pobjedom.

Najbolji naš igrač bio je Luka Stepančić sa sedam golova, a imao je veliku podršku Filipa Ivića s 11 i Marina Šege sa sedam obrana. Damir Mandić je zabio pet, a Domagoj Duvnjak i Marin Šipić po tri komada. Sa suprotne strane najubojitiji bili su Andrea Carolo Parisini s šest i Alessio Moretti s četiri gola, a Domenico Ebner obranio je 10 udaraca.

HRVATSKA: Ivan Stevanović, Filip Ivić, Marin Šego (2 obrane), Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić 2, Ivan Vida, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Alen Blažević, Manuel Štrlek, Željko Musa, Luka Šebetić, Ivan Slišković, Luka Cindrić, David Mandić, Krešimir Kozina, Halil Jaganjac, Leon Šušnja 1, Marin Šipić, Jakov Vranković, Damir Bičanić

ITALIJA: Domenico Ebner, Vito Fovio, Andrea Colleluori, Alessio Moretti, Davide Bulzamini, Nicolas Dainese, Andrea Argentini, Thomas Bortoli, Nicolo D'Antino, Stefano Arcieri, Simone Mengon, Andreas Stricker, Ardian Iballi, Gianluca Dapiran, Dean Turković, Marco Mengon, Andrea Carlo Parisini, Michele Škatar

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Luka StepančićCroatia CupTalijanska rukometna reprezentacijahrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometurukomet

Ostale Vijesti