Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Službeno: Zlatko Horvat riješio klupsko pitanje za naredne dvije sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.05.21. | 21:15

Jedan od najboljih strijelaca u povijesti rukometne reprezentacije ipak neće u PPD Zagreb kao što se jedno vrijeme nagađalo...

Prošle je godine rukometaš Zlatko Horvat, nakon čak 18 godina u Zagrebu, prešao u makedonski Metalurg. Iako se spominjao kao jedno od pojačanja PPD-a u idućoj sezoni, Horvat se odlučio za drugi potez.

Hrvatski reprezentativac produžio je ugovor s Metalurgom na još dvije sezone iako su za njegovo potpisivanje bili zainteresirani mnogi klubovi. 35-godišnje desno krilo dugogodišnji je član Kauboja, a dres reprezentacije nosi od 2005. godine.


S reprezentacijom je osvojio četiri brončane i dvije srebrne medalje na velikim natjecanjima, a i jedan je od najboljih strijelaca reprezentacije u povijesti. U prvoj postavi Zagreba bio je od 2002. godine, a kapetansku traku naslijedio je od Denisa Špoljarića kada je ovaj otišao u Celje.

„Zlatko Horvat je moj izbor na koji sam posebno ponosna. Kao igrač, kao osoba, kao prijatelj, sjajan je primjer ostalim igračima. Kad sam prije godinu dana odlučila pokušati ga dovesti u Metalurg, znala sam da dovodim marku i jedno od najboljih desnih krila na svijetu. Sada, na kraju sezone, produžujemo ugovor na još dvije godine“, izjavila je Zorica Blaževska, predsjednica Metalurga.


Tagovi

Zlatko Horvat

Ostale Vijesti