Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Službeno: Povremeni hrvatski reprezentativac potpisao za Leipzig

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 20:49

Prekjučer je zabio šest pogodaka u pobjedi svoje (uskoro bivše) momčadi, a u novom klubu igrat će s još dvojicom Hrvata.

Lovro Jotić napušta makedonskog velikana Vardar i od sljedeće sezone postaje igrač Leipziga, potvrdili su iz novog mu kluba na društvenim mrežama i web stranicama.

Njegovim dovođenjem klub je kompletirao sastav za sezonu 21/22., a Jotiću će ovo biti osmi klub u karijeri.

Podsjetimo, Jotić je prije dolaska u Vardar bio na korak do potpisa za Benficu, ali je posao propao u posljednji trenutak nakon što je klub odlučio drastično smanjiti proračun zbog pandemije koronavirusa.

Jotić je za seniorsku reprezentaciju debitirao prije četiri godine, a igrao je i na SP-u 2019. godine nakon što ga je Červar pozvao kao zamjenu za ozlijeđenog Luku Cindrića u drugoj fazi natjecanja.

 “Jako sam sretan što sam postao novi član rukometne obitelji Leipzig. Prelaskom u SC DHfK dobivam priliku igrati u najboljoj ligi u Europi. Ovo je novi izazov kojem se jako radujem”, rekao je Lovro Jotić čiji je put u karijeri već neko vrijeme križa s dvojicom igrača DHfK-a.

“U posljednjih nekoliko godina imao sam dovoljno sreće da sam mogao igrati s nekim igračima iz trenutne momčadi Leipziga, poput Marka Mamića, Patricka Wiesmacha ili Martina Larsena. Rekli su mi puno pozitivnih stvari o klubu. Također sam proveo nekoliko dana u Leipzigu kako bih obavio liječnički pregled. Grad je zaista jako lijep i nije ni čudo što ljudi Leipzig nazivaju i 'malim Parizom' ”, kaže playmaker pun iščekivanja.

Što se tiče njegovih ciljeva s SC DHfK Leipzigom, Lovro Jotić kaže: „Uvijek imam visoke ciljeve i stvarno bih volio doći do prvih 5 u njemačkoj Bundesligi sa SC DHfK. Najviše bih volio igrati pred prepunom arenom u Leipzigu. Zaista se radujem ovome i nadam se da će se situacija s koronavirusom popraviti i da će gledatelji uskoro moći ponovno prisustvovati u dvoranama ", rekao je Jotić.



Tagovi

Lovro JotićLeipzigrukometna BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti