RITZAU SCANPIX/Action Images
RITZAU SCANPIX/Action Images

Senzacija na pomolu: Sander Sagosen na korak od potpisa za novi klub? (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 15:20

Ponajbolji rukometaš svijeta ipak će ostati još minimalno dvije godine u Bundesligi…

Bez ikakve sumnje možemo konstatirati da je 26-godišnji Norvežanin Sander Sagosen danas jedan od najboljih svjetskih rukometaša. Ovaj fenomenalni srednji vanjski, koji je za vrijeme svog boravka u Parizu čak igrao i kao lijevi vanjski, od 2020. godine rani boje njemačkog Kiela, dok je prethodno bio član PSG-a, Aalborga, Hasluma i Kolstada.

Osvojio je praktički sve što se osvojiti moglo, a 2018. godine ga je Handball-Planet proglasio najboljim igračem svijeta. Sa svojom Norveškom osvojio je dva srebra na Svjetskim prvenstvima (2017., 2019.), broncu na Euru (2020.), a iste je godine osvojio i Ligu prvaka. S PSG-om je bio tri puta prvak Francuske, baš kao što je naslove osvajao i s Aalborgom (2017.) te Kielom (2020.).

Sagosen igra na mjestu koje je najčešće meta svih kritika, ali iako tako i danas ima nekoliko pravih velemajstora, Sagosen je sa samo 26 godina uspio doći u priču za najboljim 'srednjim' na svijetu.

Stvaranje megamomčadi sa sjevera Europe već je krenulo, ali da Aalborg ne bi bio jedini velikan sa sjevera mogao bi se pobrinuti baš Sagosen budući da je on – navodno – blizu konačnog dogovora s norveškim prvoligašem i svojim prvim klubom u karijeri, Kolstad Håndballom!

Službene potvrde navoda koje je objavio handball.leaks i dalje nema, a navodno vi se Sagosen trebao vratiti u svoj matični klub 2023. godine. Dakle, još ovu i sljedeću sezonu trebao bi biti u Kielu…

Kiel je ovu sezonu u Bundesligi otvorio s pet pobjeda, do su jedini poraz u ovoj sezoni upisali na gostovanju kod Montpelliera u Ligi prvaka (37:30).



Tagovi

Sander Sagosennorveška rukometna reprezentacijaKielTHW Kielrukometna Bundesliga

Ostale Vijesti