undefined
undefined

Saračeviću odbrojani dani na klupi Podravke, mijenja ga Hrupec?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 16:01

Kako doznajemo, povodom cijele ove situacije, danas će se u klupskim prostorijama sastati Nadzorni odbor kluba

Zlatko Saračević, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac i zlatni olimpijac iz Atlante (1996.), sudeći prema svemu, broji zadnje dane na klupi koprivničke Podravke.

Naime, najtrofejniji hrvatski ženski kolektiv tavori na dnu ljestvice u Ligi prvakinja, a posljednji poraz od mađarskog Györija (15:33) posebno je odjeknuo, jer je u njemu izjednačen negativni klupski rekord star gotovo osam godina. Međutim, nije samo taj poraz bacio ružnu sliku na cjelokupnu sezonu, jer su podravkašice ove godine u najjačem klupskom natjecanju upisale samo jednu pobjedu u 12 odigranih utakmica. Pritom su nekoliko puta razbijene s dvostrukim brojem golova, a to je nešto na što klupska Uprava, ali i navijači nisu navikli.

Bolji poznavatelji prilika u koprivničkom klubu prisjetit će se da se Saračeviću „smiješio“ otkaz i prije nekoliko mjeseci, točnije krajem prošle godine, ali tada ga je spasila pojava korone u redovima Podravke, koja je na jedno vrijeme odgodila utakmice. U međuvremenu, stvari se naočigled nisu popravile, Podravka se blamira po europskim terenima i netko očito mora „platiti glavom“, a kako se čini, to je Saračević, iako je upitno je li krivica isključivo njegova.

Naime, početkom sezone Podravka je ostala bez nekoliko stožernih igračica, adekvatne zamjene nisu dovedene, no klupske ambicije nisu se smanjile. Dapače, očekivao se rezultatski iskorak u Europi. S obzirom na sve to, jasno je kako dio krivice leži i na klupskoj Upravi, točnije sportskoj direktorici Mirandi Tatari Šimunović, koja vuče više-manje sve konce u klubu, no „na tapeti“ je uvijek prvi trener, iako je Saračević nekoliko puta naglasio da je kadar kojim raspolaže izuzetno mlad i nedovoljno kvalitetan za ozbiljnije europske rezultate.

Kako doznajemo, povodom cijele ove situacije, danas će se u klupskim prostorijama sastati Nadzorni odbor kluba, no detaljnije informacije nismo uspjeli saznati.

Hoće li već večeras Saračević postati bivši ili će ga pustiti da svoj posao odradi do kraja sezone tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno, popularni Sarač broji zadnje, ako ne dane onda sasvim sigurno mjesece, u Koprivnici.

To dokazuju i špekulacije s novim trenerskim imenima, a prema našim informacijama, najbliži klupi je Neven Hrupec, domaći čovjek iz Koprivnice na privremenom radu u Rumunjskoj, jednoj od najjačih liga u Europi.


Tagovi

Zlatko SaračevićPodravka Vegeta

Ostale Vijesti