foto: Action Images
foto: Action Images

Rukometni reprezentativac napao kontroverzno pravilo

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 02.02.21. | 16:42

Gostovao je u podcastu.

Ozljeđeni hrvatski reprezentativac i rukometaš Barcelone, Luka Cindrić, gostovao je u podcastu Balkan-Handballa.

Između ostalog, jedna od tema o kojoj je Luka razgovarao bilo je pravilo igre u napadu 7 na 6 (povlačenjem vratara s gola).

''Ne volim to pravilo i volio bih da se ono ukine. Napadači i cijela momčad su sada u grču, igraju kao da ih je netko okovao. Igra 7 na 6 je statična, samo čekaš da se nešto dogodi. Ne volim takav rukomet. Kad su implementirali to pravilo vjerujem da je bio cilj pomoći slabijim ekipama da mogu lakše zabiti protiv jačih, ali svejedno, protiv sam kao i puno igrača i trenera. To pravilo ubija rukomet'', rekao je igrač europskog doprvaka Barcelone.

Time se Cindrić pridružio brojnim drugim bivšim igračima i stručnjacima u rukometu koji su iskazali nezadovoljstvo tim pravilom, a to su legendarni igrači poput Jeromea Fernandeza, Petra Metličića, Nikole Karabatića te izbornika ženske rukometne reprezentacije, Nenada Šoštarića, između ostalih.

Jedan od velikih pristaša ovog pravila je i donedavni izbornik Lino Červar, s kojim se Cindrić trenutno prepucava po medijima oko nekih drugih, nažalost ne naj-rukometnijih tema.


Tagovi

Luka CindrićLino Červar

Ostale Vijesti