Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Rukometni derbi u Makedoniji: Vardar protiv PPD Zagreba za F4 u Zadru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 16:01

Dvomeč Vardara i Zagreba odlučit će sudionika završnog turnira. Prvi duel na programu je danas od 20:15 minuta u Skopju

Uzbuđenja u regionalnoj rukometnoj SEHA ligi nastavljaju se najzanimljivijim četvrtfinalnim parom između makedonskog Vardara 1961 i domaćeg nam PPD-a Zagreb. Balkanski rukometni "El Clasico", kako ga mnogi zovu, dat će putnika na završni F4 turnir koji se igra u Zadru.

Dva rukometna velikana sa Balkana sa dvije titule europskog prvaka iza svojih slavnih imena igrat će prvi meč u Skoplu, u SC "Jane Sandanski", nakon čega slijedi uzvratni meč u Zagrebu koji će nam dati i konačni odgovor na pitanje tko ća na famozni F4. Kuriozitet je da su Vardar i Zagreb sudjelovali na svim dosadašnjim završnim turnirima u SEHA-i tj. od sezone 2011/12. Ovo će biti prvi put da jedan od njih mora biti eliminiran ovako rano u natjecanju.

(1,45) Vardar (8,50) Zagreb (3,40) 20:15

Zagreb je ljetos doveo osam novih igrača. Potpisali su ugovore redom sa Filipom Ivićem, Dinom Slavićem, Jakovom Gojunom, Sandrom Obranovićem, Ivanom Čupićem i Željkom Musom. Vardar je, s druge strane, dobio novog trenera - veliko ime Veselina Vujoviča – i doveo devet novih rukometaša, zajedno sa nekoliko mlađih iz drugog tima. Najzvučnije pojačanje je Eduardo Gurbindo iz Španjolske.

Očekivanja u Vardaru i Zagrebu su ista – oba trenera, Vujović i Ivica Obrvan vjeruju da će pitanje putnika na F4 biti odlučeno tek u uzvratu, pred zagrebačkom publikom.

Ako ćemo se voditi dosadašnjom praksom, odlučit će sitnice. Prošle godine u polufinale SEHA-e utakmica je završila bez pobjednika (26:26). Pobjednika su odlučili sedmerci, slavio je Vardar. Zagreb ove godine traži osvetu.

preuzeto sa mozzartsport.com

SEHA LIGA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Subota

Pelister – Meškov Brest 27:31

Ponedjeljak

Nekse – Vesprem 33:35

Četvrtak

20.15: (1,45) Vardar (8,50) Zagreb (3,40)

Subota

20.00: Presov – Motor


Tagovi

VardarPPD Zagreb

Ostale Vijesti