ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Pool via REUTERS
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Pool via REUTERS

Rukometna poslastica: Kauboji u nedjelju protiv europskih prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 16:04

Napokon će se odigrati utakmica koju je otkazala snježna mećava

Nakon velikog finala kupa Hrvatske u Poreču, gdje je po rekordni, 27. put pehar podigao PPD Zagreb, u isti “kamp” stiže i reprezentacija predvođena Hrvojem Horvatom. Pred Kaubojima su dvije utakmice, prijateljska s Egiptom, i puno bitnije, natjecateljska sa Španjolskom.

Čak pola godine od prvotno planiranog termina, na raspored stiže treće kolo EHF Euro Cupa. Kauboji gostuju u Madridu kod Španjolaca, a za one koji malo slabije pamte, radilo se o odgodi zbog neviđenih sniježnih nanosa koji su tada poharali Španjolsku i tako vratili našu reprezentaciju nazad u avion za Zagreb.

Iako je Hrvatskoj zagarantirano drugo mjesto u skupini iza prvoplasirane Mađarske, igrati rukomet s aktualnim Europskim prvacima i brončanima sa posljednjeg Svjetskog prvenstva je uvijek motiv više za dokazivanje.

Svjestan je toga i izbornik Horvat, no nije uspio u Poreč dovesti sve igrače koje je planirao.

"Nismo uspjeli okupiti sve što smo željeli jer još su neke lige u igranju, a i zbog ozljeda te zato jer neki klubovi ne puštaju neke igrače. Tu imamo puno potencijala, ovo je dobro za mlade dečke, skupljaju iskustvo i znanja, upoznaju se sa mnom i sva sljedeća okupljanja će im biti lakša" kaže izbornik u razgovoru s HRS-om.

Izborniku Hrvoju Horvatu odazvalo se 17 igrača. Od onih koje je pozvao krajem svibnja, zbog ozljeda morali su otkazati Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević

Susret Hrvatske i Španjolske igrat će se 27.lipnja, a prijateljski ogled s Egiptom odmah dan kasnije. Sve ovo uvertira je za Europsko prvenstvo koje nas čeka početkom iduće godine u Mađarskoj i Slovačkoj. 

 

 


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijašpanjolska rukometna reprezentacijaEHF CupEgipat

Ostale Vijesti