Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rukometna bomba: Hrvoje Horvat nadomak klupe kluba iz Bundeslige!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 11:17

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje.

Na dan kad hrvatska nogometna reprezentacija igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru sve drugo je, očekivano, u drugom planu. No, to ne znači da vijesti iz drugih sportova manjka. Štoviše! Naime, kako EKSKLUZIVNO doznaje Germanijak, hrvatski izbornik Hrvoje Horvat uskoro bi trebao postati novi trener njemačkog prvoligaša HSG Wetzlara!

Nakon što su jučer poraženi na gostovanju kod Lemga (34:29), čelni ljudi Wetzlera shvatili su da im novo trajno rješenje na klupi treba odmah (trenutni v.d. je Jasmin Čamdžić) budući da se klub trenutno nalazi na 15. mjestu Bundeslige sa skromnih devet bodova. Prije tri tjedna klub se razišao s trenerom Benjaminom Matschkeom, dok je prije svega pet dana direktor Björn Seipp istaknuo kako su u konkurenciji za upražnjenim mjestom na klupi trojica trenera koje nije htio imenovati. Izgleda kako je jedan od njih bio aktualni hrvatski izbornik Hrvoje Horvat koji je usputno 'pobijedio' svoje konkurente u toj utrci te bi on, uskoro, osim ako ne dođe do nekog velikog preokreta, trebao postati novi trener Wetzlara.

Dres Wetzlara su svojevremeno nosili brojni hrvatski rukometaši, a svakako je najveći od svih Ivano Balić. Danas je Ivano pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, a za očekivati je da bi mu se u priključio i u Wetzleru gdje je ostavio značajnijeg traga u samo dvije godine koliko je proveo u klubu (2013.-2015.).

Prije nego što je lani postao hrvatski izbornik, popularni Cveba je pet godina proveo u Nexeu i četiri u Dubravi, a od 2017. do 2021. godine je u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji bio pomoćnik izbornika. 

Valja istaknuti kako je Horvatov prelazak u redove Wetzlera praktički gotova stvar, ali još uvijek se moraju dogovoriti neke sitnice nakon čega bi trebao biti i službeno predstavljen kao novi trener. Što se tiče njegove uloge u reprezentaciji, ista se neće mijenjati te će Horvat i dalje najnormalnije obnašati ulogu hrvatskog izbornika.



Tagovi

WetzlarHrvoje Horvathrvatska rukometna reprezentacijaHRSrukometna Bundesliga

Ostale Vijesti