foto: Action Images
foto: Action Images

Rukometaši s pola snage uvjerljivo svladali Bahrein za mirniji početak drugog kruga

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 18:46

Ne možemo reći da je bilo iznenađenja.

U Cairo Halls Comlexu u glavnom gradu Egipta, naši rukometaši suočili su se s Bahreinom za početak drugog kruga.

Očekivano, izabranici Line Červara slavili su s ugodnih 28:18.

Najbolji strijelci u našim redovima bili su Horvat sa osam te Marić i Martinović sa četiri pogotka, a Bahrain su predvodili Al-Sayyad sa šest golova, dok je Ahmed bio strijelac pet puta. Vrijedi napomenuti i učinak Marina Šege koji je zabilježio 12 obrana te ga je pred kraj zamijenio Pešić, a Abdulhusain je loptu obranio 14 puta. Šego je na koncu osvojio nagradu za igrača susreta.

Ova pobjeda iznimno je važna za samopouzdanje hrvatskih reprezentativaca pred nastavak natjecanja i nešto ipak teže protivnike, kao što su Argentinci te posebice Danci - ekipa s najviše bodova u skupini.

Nakon prvih pola sata rezultat je bio 13:8, naši su reprezentativci imali kontrolu nad utakmicom od početka. Rezultat za naše na samom startu bio je 3:0, što se produžilo na 7:1, kada su i igrači Bahreina ušli u susret te su konstantno držali taj deficit od pet, šest pogodaka za Kaubojima.

U nastavku se također utakmica držala na tih +5 za Hrvatsku, Červarovi odabranici nisu se uspijevali odmaknuti na neku ugodniju prednost te je dobar dio drugog djela u igri bio Domagoj Duvnjak, premda je plan bio da se njega odmori i rastereti. Međutim, na kraju su naši momci stisnuli gas te su se odvojili na konačnih +10.

Sve u svemu, za kraj susreta može se reći da je u igri bilo određenih manjkavosti, da nije bilo za očekivati činjenicu da će Bahrein upravo Hrvatskoj 'prodati' dva cepelina, ali na koncu, bitan je rezulat, a on je srećom bio u korist dvostrukih olimpijskih pobjednika.


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti