Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Raspucani Martinović vodio Hrvatsku do pobjede nad Makedoncima

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 21:45

Obrane nisu bile najozbiljnije, no Horvat ima razloga za zadovoljstvo

Nije to bila utakmica s najozbiljnijim obranama na svijetu, ali izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat može biti zadovoljan ne toliko igrom, koliko pobjedom nad Makedonijom 40:34 na startu Croatia Cupa u Poreču i prilikom da isproba razne varijante uoči Svjetskog prvenstva (11. – 29. siječnja).

Najvažnija vijest s ovog prijateljskog susreta je sjajna forma Ivana Martinovića koji je bio pucački raspoložen i stavio je Makedoncima osam golova.

A uvodnih deset minuta igre proteklo je u opuštenom tonu s dosta pogrešaka, izgubljenih lopti i 'mekanih' pogodaka. Obrane se nisu sasvim pritegnule niti do kraja utakmice, ali čim je Hrvatska malo podignula intenzitet odmah je prelomila susret.

To se, međutim, nije odvilo u prvom poluvremenu.

Doduše, imala je Hrvatska prednost 21:17 u 28. minuti nakon što su Martinović i Karačić vezali pogotke, no onda su Makedonci uspjeli smanjiti na 22:19 prije konca poluvremena.

Inače, Martinović i Kraljević su se u početnih pola sata igre mogli pohvaliti sa šest pogodaka.

U drugom dijelu je Hrvatska nakon 15 minuta igre ipak otišla na komotnih šest pogodaka razlike. Zabijali su Martinović, Musa i Glavaš pa je semafor pokazivao 31:25 i tu je priča bila gotova.

U posljednjih deset minuta se ponovno igrala otvoreno, bez agresivnih obrana pa niti vratarima nije bilo lako.

Probala je Hrvatska igrati i bez vratara na šest minuta do kraja, ali je Karačić potegnuo iz neizrađene akcije i promašio cijela vrata.

Na koncu je Hrvatska slavila s 40:34.

Još jedna stvar koja se večeras svidjela, a to su minute odmora izbornika Horvata. Naime, nakon dogovora na time outu, Hrvatska je uglavnom dolazila do pogodaka, što znači da je Horvat puno radio na 'specijalima' u pripremnom razdoblju.

Ono što nije bilo dobro, osim obrane, je i činjenica da Hrvatska nije znala kako zaustaviti Manaskova koji nam je zabio devet pogodaka, a dobar dio tih pogodaka stigao je iz igre u leđa - nakon brzog centra ili polukontri.

Idući na meniju je Izrael, u nedjelju od 20.15.


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHrvoje HorvatIvan Martinović

Ostale Vijesti