Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

PPD Zagreb nakon velike drame i na krilima junaka Slavića izborio finale SEHA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 21:14

Za trofej najbolje momčadi regionalne lige Plinari će se kako stvari stoje boriti protiv mađarskog predstavnika.

PPD Zagreb prvi je finalist ovogodišnjeg završnog turnira regionalne SEHA lige koji se igra u Zadru. Plinari su u dramatičnom finalu bili bolji od Meškova iz Bresta rezultatom 38:37 nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačen rukomet u kojem se ni jedna momčad nije uspijevala odlijepiti, a hrvatski predstavih je većinom lovio prednost Bjelorusa. PPD Zagreb je drugo poluvrijeme otvorio serijom 4:1 te poveo 19:17, no vrlo brzo su Bjelorusi uzvratili serijom 5:2.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 43. minuti kad je trener Zagreba Ivica Obrvan na gol poslao Dina Slavića, koji je obranio prva tri udarca igrača Meškova, što su Plinari iskoristili te se serijom 5:0 odvojili na 26:22. Zagrebaši su održavali prednost od dva, tri gola razlike sve do tri minute do kraja, međutim, uslijedile su dvije pogreške u napadu, što je iskoristio Meškov te na krilima Vailupauna 15 sekundi do kraja stigao do poravnanja 31:31.

Sandro Obranović je nakon deveterca doveo PPD Zagreb u vodstvo, no Bjelorusima je ostalo sedam sekundi za napad, što su na kraju iskoristili te golom Santalova odveli pitanje pobjednika u lutriju sedmeraca.

Nakon prve serije od pet sedmeraca oba sastava su pogodila po četiri, a u sedmoj seriji današnji junak Dino Slavić skinuo penal Malusu, dok Ivan Čupić pogađa i tako odvodi PPD Zagreb u finale regionalne SEHA lige.

Najefikasniji u sastavu PPD Zagreba bili su Filip Vistorop i Ivan Čupić s po osam golova, s tim da je Čupić sve svoje golove postigao iz sedmeraca, dok je Mikita Vailupau postigao sedam pogodaka za Meškov.

U finalu POPD Zagreb čeka boljeg iz dvoboja Veszprema i Motora, a kako trenutno stvari stoje na parketu Višnjika velika je vjerojatnost kako će se za trofej najbolje momčadi boriti protiv mađarskog predstavnika.

Podsjetimo, rukometni klub Zagreb plasman na final-four izborio je za zelenim stolom. Naime, ranije ovog tjedna izgubili su u dvomeču od Vardara, međutim, makedonski predstavnik dobio je zabranu nastupa zbog zaraze pojedinih igrača koronavirusom pa je zagrebački klub unatoč porazu dobio priliku boriti se za trofej najbolje regionalne momčadi.

 


Tagovi

SEHA ligaPPD ZagrebMeškovVeszprem

Ostale Vijesti