PPD Zagreb i iduće godine među elitom, Lokosice dobile crveno svjetlo

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.06.23. | 16:36

Ždrijeb za obje konkurencije Lige prvaka bit će održan 27. lipnja u Beču, a u oba slučaja bit će izvučene dvije skupine po osam sastava.

Upravni odbor Europske rukometne organizacije (EHF) uvrstio je PPD Zagreb na popis klubova koji će iduće sezone sudjelovati u Ligi prvaka, no zeleno svjetlo nije dobila i Lokomotiva, hrvatski prvak u ženskoj konkurenciji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od ranije je bilo poznato deset klubova u muškoj konkurenciji koji imaju zagarantiran ulazak u Ligu prvaka iduće sezone, a Upravni odbor EHF-a je obznanio preostalih šest klubova gledajući posljednje rezultate u Ligi prvaka kao i neke druge uvjete.

Među sigurnima su od ranije bili danski GOG, španjolska Barcelona, francuski PSG, njemački Kiel i Magdeburg, mađarski Telekom Veszprem, sjeverno-makedonski Eurofarm Pelister, poljski Kielce, portugalski Porto i slovensko Celje Pivavrna Laško.

Dodatnih šest klubova u Ligi prvaka su PPD Zagreb te danski Aalborg, francuski Montpellier, mađarski Szeged, norveški Kolstad i poljska Wisla Plock.

Osigurano mjesto u ženskoj Ligi prvakinja su imale danski Odense i Esbjerg, francuski Metz, njemački Bietigheim, mađarski Gyori, crnogorska Budućnost, norveški Vipers Kristiansand, rumunjski CSM Bukurešt i slovenski Krim.

Njima su, pak, pridodani danski Ikast, francuski Brest, mađarski Debreceni i Rail Cargo Hungaria, poljski Zaglebie Lubin, rumunjski Rapid Bukurešt te švedski Savehof. Zahtjev hrvatskog prvaka Lokomotive nije prošao.

Ždrijeb za obje konkurencije Lige prvaka bit će održan 27. lipnja u Beču, a u oba slučaja bit će izvučene dvije skupine po osam sastava.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

PPD ZagrebRK LokomotivaRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti