Poznat posljednji sudionik kvalifikacija za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.01.19. | 18:57

U nastavku prelomili utakmicu.

Rukometaši Španjolske osvojili su sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rukometu svladavši Egipat s 36:31.  Aktualni europski prvaci na kraju su podbacili, ali su uspjeli ući među najboljih sedam reprezentacija i plasirati se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Egipat je na kraju ostao osmi, kao najbolja neeuropska reprezentacija na Mundialu kojeg će „Faraoni“ ugostiti za dvije godine.

Ne samo da je Egipat odigrao odličan turnir, već je jako dobro odigrao i dvoboj protiv Španjolske. Na odmor se otišlo s minimalnom prednosti afričke reprezentacije koja ej u drugom dijelu u tri navrata imala prednost od dva gola razlike.

No, kod rezultata 21:19 za Egipat Španjolska je ubacila u višu razinu i serijom 8:2 dolazi do nedostižne prednosti. Španjolci su u jednom trenutku došli i do sedam pogodaka razlike, ali su Egipćani na kraju ostali na „prihvatljivih“ -5.

Najbolji kod Španjolske bio je Joan Canellas s devet pogodaka, a šest je zabio Ferran Sole. Kod Egipta najbolji je bio Ahmed El Ahmar s osam pogodaka.

Hrvatska utakmicu za peto mjesto protiv Švedske igra u 20:30.

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti