RK Podravka
RK Podravka

Podravka u svoje redove dovela austrijsku Hrvaticu iz njemačke Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 15:43

Novosti u svijetu ženskog rukometa!

U novoj sezoni će se sastavu Podravke Vegete priključiti dvadesetogodišnja reprezentativka Austrije hrvatskih korijena, Katarina Pandža. Ugovor je potpisala na tri godine. Katarina sa svojih metar i 80 primarno igra na poziciji lijevog vanjskog no igrala je i na ostalim vanjskim pozicijama.

Trenutno je igračica njemačkog Tussies Metzingen u koji je prije četiri godine stigla iz austrijskog Hypa gdje je provela prvih deset godina svoje rukometne karijere. Za razliku od sestre Ane kojoj je rukomet bio prvi izbor, Katarina je najprije trenirala sinkronizirano plivanje. Ipak već je sa 17 godina otišla iz Beča i zaigrala u puno jačoj, njemačkoj Bundesligi. Bila je u svim selekcijama reprezentacije Austrije, a s tek 17 godina debitirala za seniorsku reprezentaciju.Sa 19 godina sa seniorskom reprezentacijom Austrije nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Posebno se istaknula u utakmici s Hrvatskom u kojoj je dala velik doprinos u pobjedi njezine reprezentacije uz konačan rezultat 27:23.

S Metzingenom, klubom iz kojeg dolazi je dvije sezone igrala EHF Kup i jednu sezonu Europsku ligu.

"Ovo je klub s tradicijom i velikim rezultatima i dolazak ovdje puno mi znači. Baš kao i Ana i ja sam zbog tate jako vezana za Hrvatsku. Bit će mi jako drago ponovno igrati sa sestrom jer smo dugo igrale zajedno i mislim da je ovo bio najbolji izbor za mene. Sretna sam da ću biti dio planova i ciljeva za sljedeću sezonu i veselim se početku priprema i novim izazovima u svojem novom klubu", rekla je Katarina Pandža nakon potpisivanja ugovora za stranice kluba. (eg)


Tagovi

Podravka Vegeta

Ostale Vijesti