Počele pripreme za Francusku: Ponovno ćemo biti dobri, a izbor putnika će biti težak!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.12.16. | 12:33

U Zagrebu se jučer okupio dio hrvatske rukometne reprezentacije, koju u siječnju očekuje Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Na okupljanje za prvi dio priprema za svjetsku smotru stiglo je 16 igrača. Hrvatska će treninge odrađivati u Ivanić-Gradu sve do 30. prosinca, a ponovno će na okupu biti već 1. siječnja 2017.

 „Svako natjecanje je novi izazov i svi želimo ostvariti što bolji rezultat i što bolje se pripremiti. Vjerujem da ćemo mi ponovno biti dobri i da će biti zanimjivo prvenstvo“, rekao je na okupljanju u Zagrebu izbornik Željko Babić, dodajući kako reprezentaciji nedostaju igrači iz Njemačke.

Pustili smo igrače koji igraju u Njemačkoj da se malo odmore. U Ivanić-Gradu ćemo raditi na bazičnoj snazi. Napravit ćemo i sva nova kretanja koja ćemo koristiti na Svjetskom prvenstvu. Bit će to proces učenja i bazičnih fizičkih priprema i onda nam se priključuju igrači koji su dobili slobodno, ali tada ćemo već znati što i kako ćemo igrati“, pojasnio je Babić.

U sklopu priprema, njegovu momčad očekuje i nastup na pripremnom Croatia Cupu, na kojem će igrati protiv Tunisa i Crne Gore.

To su dobri i kvalitetni protivnici. Tunis je dinamičan i sličan Saudijskoj Arabiji. To će biti dobar test, iako te pripremne utakmice u principu nikad ne pokažu pravu sliku jer su igrači umorni. Ali bit će dobro za probati i zanimljivo za vidjeti kretanje na sedmog igrača. Bit će dobro vidjeti koliko su kretanja dobra i koliko nam odgovaraju. U svakom slučaju će nam dobro doći“.

Babić nema kompletnu reprezentaciju.

Opravdan je izostanak ozlijeđenih igrača, došli su novi koji se trebaju nametnuti i pokazati da mogu nadomjestiti te igrače koji su odsutni. To je dobro i loše. Dobro je da širimo bazu igrača, a loše je da ih moramo brzo uigravati“.

A popis kandidata za Francusku mora će skratiti i priznaje, neće mu biti nimalo lako.

Prvi put ovako ozbiljno i javno mogu reći da je spisak otvoren i zanimljiv te dosta izjednačen. Igrači će morati biti stvarno dobri. Imamo dosta sličnih igrača, izbor će biti težak i morat će pokazati kvalitetu ako će htjeti ići na Svjetsko prvenstvo“, jasan je Babić.

Za svoje mjesto će se boriti Filip Ivić, vratar poljskog Kielcea.

Najvažnije je da smo svi zdravi i da igramo u svojim klubovima. Nažalost, nismo svi na okupu u prvom dijelu. Iskoristit ćemo maksimalno tih pet dana, više će se raditi na fizičkoj spremi, onda u drugom dijelu kad se kompletiramo na taktici. Očekuje nas težak turnir i grupa. Nadam se da ćemo dati svoj maksimun i ostvariti što bolji rezultat“.

Luka Stepančić veseli se novim izazovima.

Uvijek svi nestrpljivo iščekujemo to doba godine kada se svi nađemo. Atmosfera je uvijek dobra. Nadam se da će biti dovoljno vremena kako bi neke stvari postavili na svoje mjesto. Osim Marka, koji je nažalost kad-tad morao izeti pauzu zbog ozljedu, svi ostali smo zdravi. U svojim klubovima igramo zapažene uloge i jake utakmice te bez obzira na možebitnu sumnju javnosti, mislim da smo u dobroj situaciji i dobroj fizičkoj spremi“, naglasio je član PSG-a.

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u skupini C igra protiv Saudijske Arabije, Čilea, Mađarske, Bjelorusije i Njemačke.

Očekujem da na Svjetskom prvenstvu Saudijska Arabija pokaže nešto drugačije nego na što smo naviknuti i sigurno da je uvijek dobro igrati protiv takvih ekipa. Što se prijateljskih tiče, Crna Gora nam ne leži, a imamo dobru priliku da se potučemo s Tunisom pred prvenstvo“.

Hrvatska reprezentacija pripreme za Svjetsko prvenstvo odrađuje u Ivanić-Gradu sve do 30. prosinca, a ponovno će na okupu biti već 1. siječnja 2017. godine. Na Croatia Cupu će igrati s Tunisom (8.1.2017. u 18 h) i Crnom Gorom (9.1.2017. u 18 h), a svjetska smotra u Francuskoj počinje 11. siječnja.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijarukometŽeljko BabićSvjetsko prvenstvo u rukometuSvjetsko prvenstvo u rukometu 2017.Luka StepančićFilip Ivić

Ostale Vijesti