Objavljena satnica olimpijskih kvalifikacija, jako loše vijesti za Červara i Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.02.20. | 08:38

Kauboji izvukli deblji kraj.

Krajem siječnja saznali smo da će hrvatski rukometaši definitivno preko kvalifikacija morati tražiti put na OI, a saznali smo i sva tri domaćina kvalifikacija za Tokio. Svi turniri igraju se od 17. do 19. travnja 2020. godine.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom koja je domaćin jedne kvalifikacijske skupine, najugodnijim iznenađenjem Europskog prvenstva Portugalom i drugoplasiranom reprezentacijom s prvenstva Afrike, Tunisom. Igra se klasičnim turnirskim sistemom, svako sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokio koje se održavaju od 24.07. do 09.08.2020. godine.

Igrat će se u Parizu, odnosno dvorani Accors Hotel Areni (nekada poznatijoj kao Bercy), a raspored za Hrvatsku iznimno je težak. Naime, u prva dva dana igra se s nominalno najtežim suparnicima, pa tek onda s nešto „lakšim“ Tunisom.

Jučer je IHF objavio i kako je dogovorena točna satnica održavanja turnira, a ona ne ide na ruku Kaubojima. Naime, protiv Francuza ćemo igrati 17. travnja u u 21 sat, a dan poslije nas očekuje Portugal već od 18:30. Tako ćemo protiv dva najteža rivala odigrati utakmice u svega 24 sata, što je doista otegotna okolnost po uzabranike Line Červara. Nema sumnje da će se i ovaj puta povesti priča o pretjerivanju IHF-a koji svojim paklenim ritmom odigravanja utakmica nikako ne ide na ruku najboljim svjetskim rukometašima.

17. travnja:

18:30 Tunis - Portugal
21:00 Francuska - Hrvatska

18. travnja:

18:30 Hrvatska - Portugal
21:00 Francuska - Tunis

19. travnja:

18:30 Hrvatska - Tunis
21:00 Francuska - Portugal

(foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaLino Červar

Ostale Vijesti