Dallibor Urukalović/Pixsell
Dallibor Urukalović/Pixsell

Novi izbornik u prvom tjednu veljače, kandidate bira – Červar

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 09:19

12. ožujka Kauboje čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Još Svjetsko prvenstvo u Egiptu traje, no hrvatska reprezentacija nema vremena za odugovlačenje i pred njom je puno posla. Točnije, pred ljudima iza nje. Cilj je čim prije imenovati novog izbornika, profilirati krug igrača za akciju kvalifikacija za Olimpijske igre, te maksimalno spremno dočekati turnir na kojem će se naš sastav suprotstaviti jakim protivnicima u vidu Francuske, Tunisa i Portugala.

“Lino Červar kao koordinator za muški rukomet mora predložiti kandidate o kojima će se izjašnjavati Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza.”, rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac za Sportske novosti.

Što znači de facto da Červar bira svoje nasljednike. Vrijeme za odabir konačnog rješenja nameće se administrativnim restrikcijama izvana:

“Kvalifikacijski turnir počinje 12. ožujka, a okupljanje će biti 8. ožujka. Klubovima u kojima igrači igraju potrebno je mjesec dana prije dostaviti zahtjeve kako bi ih pustili na pripreme, što znači da je krajnji rok za to 8. veljače. Tako da do tad moramo imati novog izbornika, dakle sve će se znati u prvom tjednu veljače.”, zaključio je Grahovac.

Upitan za to zna li on sâm koji su kandidati, rekao je:

“Ne, to je stvar Červara.”

 


Tagovi

Lino ČervarTomislav GrahovacHRShrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti