Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nikolić nakon važne pobjede u Makedoniji: “Znali smo da neće biti lako, dižemo se, rastemo i zasluženo smo slavili”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 21:54

Pomoćni trener Zagreba bio je zadovoljan nakon slavlja svoje momčadi.

Zagreb je s 23-22 u 10. kolu Lige prvaka pobijedio Eurofarm Pelister u Makedoniji, čime je zadržao sasvim realne izglede za drugi krug natjecanja, ali i dokazao da zadnjih mjeseci sve više raste kao momčad.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su na poluvrijeme otišli s tri pogotka prednosti (13-10), Zagrepčani do samog kraja utakmice nisu uspjeli ‘slomiti’ domaćina. No, onda je u posljednjoj minuti, pri vodstvu od jedan razlike, Nikolić ‘nacrtao’ napad kojeg su njegovi igrači sproveli u djelo s čime su manje od 30 sekudni prije kraja otišli na dva pogotka prednosti, a to je u prijevodu značilo da je utakmica bila gotova.

“Znali smo da je ovdje teško igrati. Pellister ima svoju kvalitetu, publika i puna dvorana, znali smo da neće biti lako, ali dečki su pokazali karakter, digrali su odličnu utakmicu i zasluženo slavili. Bilo je u prvom poluvremenu šanse da se odvojimo i mirno to privedemo kraju, ali tako je ispalo. Čestitke igračima”, rekao je pomoćni trener Zagreba Andrija Nikolić, koji vodi momčad dok nema Nenada Šoštarića.

Srna je zaradio isključenje u 45.minuti, a u utakmici je briljirao Mandić s čak 19 obrana.

“Teško je bilo, no mi se dižemo, rastemo i pokazali smo danas da možemo privesti utakmicu kraju kad je gusto, na ovakvom gostovanju. Zasluženo smo pobijedili.”

Pogodak odluke u posljednjoj minuti postigao je Sirotić.

“Bila su dogovorena ta kretanja, problem je što smo to trebali prije riješiti. Teško se pripremiti na to kako će točno obrana reagirati, teško je predvidjeti to, ali ispalo je na kraju dobro.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebAndrija NikolićEurofarm PelisterRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti