Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Na Markovičićev i Mandićev pogon Plinari stigli do dvostruke krune

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 21:33

U finalu Hrvatskog kupa bili su bolji od Nexea.

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su dvostruku krunu ove sezone. Nakon naslova prvaka u Paket24 Premijer ligi, osvojili su i Hrvatski kup. U finalu su u Poreču pobijedili Nexe 26:21. To je njihov 27. naslov pobjednika od 28 finala koliko su igrali.

Već u prvih pet minuta vidjeli smo po jedno isključenje na svakoj strani što je jasno sugeriralo da je pred nama jedan tvrd ogled i šahovska partija dva suprotstavljena trenera. Zagreb je u prvih pola sata uspio prvi doći do nešto veće prednosti (+3), ali su se Našičani uspjeli vratiti. Ipak, pogotkom sa sedam metara Plinari su na predah otišli s jednim pogotkom prednosti (15:14).

U nastavku, gledali smo jednu jako napetu i tvrdu utakmicu, a presudnom se pokazala dobra obrana Plinara i jalov napad Nexea koji je u drugih pola sata igre uspio postići tek osam pogodaka.

Kod Nexea je najbolji bio Moreno Car, dok je Plinare predvodio izvrsni Mrakovčić. Osim njega, veoma dobre partije odigrali su Vlah i Mandić, dok je vratar Todor Jandrić skupio 10 obrana.

RK PPD Zagreb – RK NEXE 26:21 (15:14)

SD Žatika, Poreč

Suci: Matija Gubica (Višnjevac), Boris Milošević (Osijek)

Delegat: Vladimir Sokol (Zagreb)

PPD Zagreb: Ristanović, Vistorop, Mrakovčić 7, Mandić 6, Burić 2, Srna, Jandrić (10 obrana), Obradović, Stojnić, Kraljević, Laljek, Matanović 1, Ravnić, Hrstić 3, Leimeter, Vlah 7

RK NEXE: Vešligaj, Mileta 1, Mrđenović, Barišić Jaman 2 , Car (14 0brana), Buvinić, Jelinić 2, Vida 3, Manci Mičević, Blažević, Severec 2, Pešić 1, Tomić 3, Jaganjac 4, Markušić 1, Pribetić 2

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: RK PPD Zagreb 4/5; RK Nexe 2/4

Isključenja:

RK PPD Zagreb 8 minuta (Mrakovčić 2′,Stojnić 2′,2′, Ravnić 2′)

RK Nexe: 12 minuta (Mileta 2′, Mrđenović 2′,2′, Pešić 2′, Tomić 2′,Jaganjac 2′)


Tagovi

PPD ZagrebRK NexeHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti