Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

„Moramo ući agresivno i igrati čvrstu obranu, na muci se poznaju junaci“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 15:46

Hrvatska je jučer loše otvorila SP, ali već sutra ima priliku popraviti sliku.

Hrvatska rukometna reprezentacija nije po planu otvorila Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Kauboje je poprilično namučio Japan, toliko da su u finišu utakmice doslovno čupali bod. Međutim, ništa nije izgubljeno i ako se trebao dogoditi takav kiks bolje da se dogodio u prvom kolu jer se sve stigne popraviti.

Već sutra Kauboji imaju priliku protiv Angole barem malo popraviti situaciju. Angola je peti put na svjetskim prvenstvima, treći put zaredom, a do sada je u 25 susreta uspjela ostvariti pet pobjeda. Angolu krasi izuzetna brzina i snaga. Taktički su još uvijek daleko od ozbiljnih europskih selekcija. Vole atrakciju, jako su zaigrani, najsretniji su ako im uspije cepelin, a sve bolji su i u igri brzog centra. Nisu nimalo nježni, pa hrvatski igrači moraju biti jako oprezni, jer rizik ozljede jako je veliki.

"Protiv Japana se nismo dobro postavili, ali osvojili smo bod i trebamo izvući pouku. Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Mi, pak, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti i odigrati čvrstu obranu. Treba izdržati, jer na muci se poznaju junaci", izjavio je hrvatski izbornik Lino Červar.

“Upali smo sad u laganu oluju i trebamo se malo smiriti, izaći iz oluje i vratiti se na mirno more. Radili smo malo analizu, tu su nam pomogli i Nikša Kaleb i stručni dio tima. Već smo vidjeli neke opasnosti, pripremit ćemo se. Naravno, poslije ovakve utakmice s Japanom i Angola je opasan protivnik psihološki, ali na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle godine, što smo uvijek. Naravno, ako krenu opet neke greške i nesigurnost, bit će teško. Angolu i Katar moramo pobijediti", izjavio je Marino Marić.

"Radio sam svaki dan za trenutak koji sam imao jučer, bio je prelijep osjećaj, iako sam bio malo nervozan, a mogao je biti malo ljepši osjećaj da smo dobili utakmicu. Kad god igram, dat ću sve od sebe. Imamo još dvije utakmice u skupini, Angolu i Katar. Znamo da ne smijemo nikoga podcijeniti, nismo ni Japan, ali su oni odigrali jako dobru utakmicu protiv nas. Za Angolu se trebamo dobro spremiti, trebamo početi kako treba, biti agresivniji u napadu, pomoći našim golmanima, biti rastrčani i skupiti glave", izjavio je Ivan Martinović.


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometuHRSLino Červar

Ostale Vijesti